Ministrul Energiei încurajează afacerile cu Turcia, după o întâlnire cu președintele Erdogan: “România susține dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze și încurajăm parteneriatul dintre cele două state”

erdogan popescu grindeanu Foto: Virgil Popescu, Facebook

România susține dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze și vrea parteneriate cu Turcia în vederea diversificării rutelor de aprovizionare, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, după o întâlnire cu președintele Recep Tayyip Erdogan. Turcia are puternice legăturile diplomatice şi economice cu Rusia.

Întâlnirea a avut loc ieri, împreună cu ministrul Sorin Grindeanu.

“Am pus accent pe întărirea cooperării în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia. În actualul context geopolitic și de securitate parteneriatul este prioritar, iar resursele energetice nu trebuie să fie folosite ca arme de șantaj”, a transmis ministrul, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În contextul invaziei din Ucraina, Europa încearcă să renunțe la dependența de resurse din Rusia, țară supusă unor ample sancțiuni economice.

Turcia a criticat ferm invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina, dar se opune, în principiu, sancţiunilor impuse de aliaţii săi din NATO, conform CNBC. Având în vedere legăturile sale diplomatice şi economice cu Rusia, în special în ceea ce priveşte importurile de gaze ruseşti, şi relaţia sa uneori volatilă cu partenerii occidentali, este puţin probabil ca atitudinea Turciei să se schimbe în curând. De afltfel, Turcia s-a poziţionat ca un mediator în discuţiile dintre Rusia şi Ucraina.

“I-am transmis că România susține dezvoltarea Coridorului Sudic de Gaze și încurajăm parteneriatul dintre cele două state în vederea diversificării rutelor de aprovizionare”, a mai menționat Popescu.

În februarie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis membrilor Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de gaze sprijinulţării noastre pentru acest proiect şi pentru planurile sale de extindere.

„România reiterează propunerea concretă de a include infrastructura de transport oferită de Interconectorul dintre România-Bulgaria şi gazoductul BRUA în planul de extindere a Coridorului Sudic de gaze către Balcani şi Europa Centrală”, a spus Popescu.

Coridorul Sudic de gaze este unul dintre cele mai complexe proiecte energetice, care a implicat colaborarea a şapte ţări şi a 11 companii energetice, rezultând un sistem de transport gaze de 3.500 de kilometri care a deschis o nouă cale de alimentare cu gaze pentru Europa.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: