Ministerul Mediului a anunțat, marţi, semnarea Acordului de mediu pentru Autostrada Paşcani – Suceava. „Acordul de mediu pentru proiectul Autostrada Paşcani-Suceava, propus a fi amplasat în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, a fost semnat astăzi, în prezenţa ministrului Mircea Fechet, de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Laurenţiu Alexandru Păştinaru”, scrie pe pagina de Facebook a Ministerul Mediului.
„Mă bucur că prin semnarea acestui acord de mediu mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Este o investiţie majoră pentru prezent, dar mai ales pentru viitor”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Mircea Fechet a mai spus că autostrada se află în vecinătatea a numeroase arii naturale protejate de interes naţional şi comunitar şi devine o legătură între ele, „o oportunitate pentru oameni, români şi străini, de a descoperi frumuseţile zonei şi va aduce un echilibru de dezvoltare între regiunile ţării noastre”.
„Sunt convins că A7 va duce la dezvoltarea acestei zone a ţării noastre, va susţine dezvoltarea economiei şi a turismului. Moldova este o zonă dăruită cu o natură superbă, cu multe situri şi locuri istorice, ce merită să fie cunoscute de cât mai multă lume. Cred că autostrada va contribui şi la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor din acest areal” a mai declarat ministrul Mircea Fechet.
Autostrada Moldovei A7 are aproape 450 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina, mai precizează ministerul Mediului.
La rândul său, directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, marţi, că, după semnarea Acordului de mediu pentru sectorul Paşcani – Suceava al A7 se poate finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate.
”Evoluţii importante pentru infrastructura rutieră din Bucovina! Sectorul Paşcani – Suceava al A7 are de astăzi Acord de Mediu. Practic putem finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate pentru acest sector cu o lungime de 61,97 km iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom intra în faza de elaborare a Proiectului Tehnic şi ulterior de execuţie a lucrărilor”k, a transmis Cristian Pistol.
Directprul CNAIR anunţă că şi sectorul Suceava-Siret avansează bine.
”La începutul anului viitor vrem să finalizăm Studiul de Fezabilitate (după obţinerea acordului de Mediu). Şi acest proiect, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici va intra în faza de elaborare PTE şi ulterior a execuţiei lucrărilor pe cei 55,7 km. Cu aceste două secţiuni putem spune că întreaga A7 (de la Ploieşti la Siret) va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil”, a mai transmis Pistol.