Mercedes-Benz intră, alături de Stellantis și TotalEnergies, în acționariatul producătorului de baterii ACC

mercedes benz, eqs, masina electrica Sursa foto: Mercedes Benz

În drumul său către un viitor complet electric, Mercedes-Benz a preluat o participațiede 33% în capitalul producătorului european de baterii Automotive Cells Company (ACC) pentru a extinde dezvoltarea și producția de celule și module de baterii performante de nouă generație. În acționariatul ACC mai sunt prezenți si Stellantis și TotalEnergies. După cum a fost anunțat în iulie 2021, Mercedes-Benz va fi gata să devină complet electric până la sfârșitul deceniului – oriunde vor permite condițiile pieței.

Pentru a-și atinge obiectivul, compania are nevoie de o capacitate totală de producție a bateriei de peste 200 Gigawatt-oră până la sfârșitul deceniului și intenționează să construiască opt fabrici de baterii în întreaga lume.

„Mercedes-Benz urmărește un plan de transformare foarte ambițios și această investiție marchează o etapă strategică în calea noastră către neutralitatea CO2. Împreună cu ACC, vom dezvolta și vom produce în mod eficient celule și module de baterii în Europa – adaptate la specificul Mercedes-Benz specific cerințele”, spune Ola Källenius, CEO al Daimler AG și Mercedes-Benz AG. „Acest nou parteneriat ne permite să asigurăm aprovizionarea, să profităm de economiile de scară și să oferim clienților noștri o tehnologie superioară a bateriei. poate contribui la asigurarea faptului că Europa rămâne în centrul industriei auto – chiar și într-o eră electrică: cu Mercedes-Benz ca nou partener, ACC își propune să dubleze capacitatea pe site-urile sale europene pentru a sprijini competitivitatea industrială a Europei în proiectare și fabricarea celulelor bateriei.”

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Întregul proiect ACC va necesita un volum de investiții de peste șapte miliarde de euro – într-o combinație de capitaluri proprii, datorii și subvenții – pentru a atinge o capacitate de cel puțin 120 Gigawatt-oră în Europa până la sfârșitul deceniului. Mercedes-Benz va investi anul viitor câteva sute de milioane de euro. În total, se așteaptă ca investițiile să rămână sub un miliard de euro. Tranzacția este supusă condițiilor de închidere obișnuite, inclusiv acordul privind documentația definitivă și aprobările de reglementare.

„Să ne alăture Mercedes-Benz ca nou acționar este o etapă majoră pentru ACC. Mercedes-Benz va aduce un vot de încredere în foaia de parcurs tehnologică și competitivitatea produselor, care întărește semnificativ potențialul de afaceri al ACC și stă la baza planurilor noastre ambițioase de creștere. Aceasta este contribuția noastră la un viitor electric și durabil”, spune Yann Vincent, CEO al ACC.

ACC va furniza Mercedes-Benz tehnologii de baterii performante din locațiile sale de producție de la mijlocul deceniului. Producătorul de celule de baterii examinează extinderea rețelei sale de producție pentru a include alte locații din Europa.

„Mercedes-Benz va lua o participație strategică de 33% la ACC. În urma investiției, vom deține două din șase locuri în consiliul de supraveghere al ACC alături de TotalEnergies și Stellantis în calitate de acționari egali”, spune Markus Schäfer, membru al consiliului de administrație al Daimler AG și Mercedes-Benz AG; responsabil pentru Daimler Group Research și Mercedes-Benz Cars COO. „Obiectivul nostru este să continuăm să integrăm cele mai avansate și mai sustenabile celule de baterie în modelele noastre EQ. Prin urmare, vom furniza cunoștințele noastre tehnologice și de producție către ACC. Mercedes-Benz va completa în continuare dezvoltarea de celule de ultimă generație cu noua sa unitate planificată pilot „Drive Systems Campus” din Stuttgart începând cu 2023 ”.

Prin investiție, Mercedes-Benz promovează industrializarea tehnologiilor celulare avansate și durabile în Europa. Mercedes-Benz își extinde portofoliul stabilit de parteneri pentru a proteja gradul de localizare în achiziționarea de celule și module de baterii ca o tehnologie cheie pentru epoca mobilității electrice.

Mercedes-Benz se bazează pe un kit de baterii modular, foarte standardizat, care permite integrarea celulelor și modulelor bateriei de la diferiți parteneri de dezvoltare, prin componente și interfețe proiectate uniform. Scopul parteneriatului este dezvoltarea comună a celulelor și modulelor de baterii care îndeplinesc cerințele ridicate de densitate energetică, putere de încărcare și performanță ale Mercedes-Benz.

ACC a fost fondată în 2020 și, până în prezent, combină expertiența Stellantis, TotalEnergies și Mercedes-Benz cu abilități și experiență complementare. Obiectivul ACC este de a deveni liderul pieței europene pentru celule și module de baterii auto. Centrul de cercetare și dezvoltare din Bordeaux (Franța) este operațional, iar site-ul pilot din Nersac (Franța) va începe producția la sfârșitul acestui an.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: