Mediul de afaceri se declară consternat de votul negativ pentru România în Schengen. Coaliția pentru Dezvoltarea României: Economia românească pierde oportunități importante prin decizia nefondată de neacceptare

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei Sursa foto: Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei

Mediul de afaceri din România reprezentat de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) se arată consternat de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen și spune că economia românească pierde oportunități importante prin decizia nefondată de neacceptare, potrivit unui comunicat transmis redacției.

Organizațiile membre CDR susțin că au urmărit atent procesul de monitorizare și au susținut în mod activ aderarea României la spațiul Schengen prin întâlniri cu autoritățile, declarații publice, adrese către ambasade, discuții cu organizațiile de afaceri din țările membre din Uniunea Europeană,subliniind multiplele avantaje economice, nu doar pentru țara noastră, dar și pentru întreaga economie europeană.

Conform CDR, beneficiile economice și sociale ale aderării României la spațiul Schengen sunt stimularea economiei, facilitarea comerțului cu celelalte țări europene; creșterea atractivității României ca destinație pentru investiții; reducerea costurilor și timpului de transport; o mai bună integrare a României în comunitatea europeană; dar și oportunități diverse pentru agenții economici autohtoni care caută alternative pentru amplasarea investițiilor.

„Toate acestea nu ajută doar la dezvoltarea țării noastre, dar reprezintă și oportunități de afaceri și călătorii, fluidizarea comerțului transfrontalier, reducerea costurilor cu transportul și mărfuri pentru celelalte state membre UE”, potrivit Coaliției.

Reprezentanții CDR cred cu tărie că România merită să fie parte din spațiul Schengen prin îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare așa cum a fost atestat de rapoartele tehnice ale reprezentanților statelor UE, dar și de către Comisia și Parlamentul European.

Economia românească pierde oportunități importante prin decizia nefondată de neacceptare, afirmă CDR.

Mediul de afaceri afirmă că va continua să susțină Guvernul României în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spațiul Schengen, astfel încât împreună cu statele membre să contribuim și mai mult la unitatea și dezvoltarea economiei europene. „Rămânem optimiști că eforturile și evoluția României vor fi recunoscute cât mai curând la nivelul întregii Uniuni Europene”, susține CDR.

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) reunește în cele 20 de asociații membre reprezentanți ai investitorilor, antreprenorilor români și companiilor internaționale și este condusă de un Consiliu Director format din președinții și vicepreședinții a opt asociații de business: Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț Americană în România (AmCham), Camera de Comerț Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Confederația Patronală CONCORDIA, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și Romanian Business Leaders (RBL). Coordonarea Coaliției este asigurată prin rotație de către una dintre organizațiile membre în Consiliul Director, pentru o perioadă de șase luni. În prezent coordonarea fiind asigurată de FIC prin reprezentarea de către Daniel Anghel.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.