Managerii români sunt convinşi că economia României va depăşi în 2021 nivelul din 2019 (Sondaj)

antreprenor, grafic Sursa foto: Pixabay

Managerii români sunt convinşi că în 2021 economia României va depăşi nivelul din 2019, iar companiile în care activează vor înregistra în acest an cifre de afaceri mai mari decât în 2019, arată un barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de către EXEC-EDU, jucător pe piaţa de executive education.

„Managerii români sunt convinşi că în 2021 economia României va depăşi nivelul din 2019, iar companiile în care activează vor înregistra în acest an cifre de afaceri mai mari decât în 2019. Acestea sunt concluziile unui barometru de opinie realizat în rândul managerilor din România de către EXEC-EDU, liderul pieţei de executive education, segmentul de top al pieţei de training. Astfel, 63,6% din managerii români sunt de părere că în 2021 veniturile companiilor lor le vor depăşi pe cele obţinute în 2019”, arată compania, potrivit News.ro.

De asemenea, 54,5% dintre respondenţi consideră că în 2021 economia României se va situa peste nivelul din 2019, în timp un procent de 27,3% consideră că în contextul pandemic situaţia economică a ţării noastre va regresa la nivelul din 2019.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Ritmul pandemiei a încetinit la nivel global, dar şi local, iar managerii români sunt optimişti cu privire la performanţele pe 2021 ale companiilor în care activează. Nu întâmplător, respondenţii sunt absolvenţii EXEC-EDU, care au un profil special – sunt lideri performanţi, agili, inovatori, care aleg să se dezvolte permanent, iau deciziile rapid şi se adaptează la noua realitate. Capacitatea de adaptare şi reinventare este sursa optimismului lor”, declară Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Întrebaţi despre consecinţele economice ale crizei sanitare, un procent de 68% din managerii intervievaţi consideră că pe plan economic pandemia de coronavirus nu a avut urmări mai grave decât criza din 2008-2009.

Gradul ridicat de incertitudine din pandemie a necesitat adoptarea unui nou model de management în companie pentru 81,8% din cei intervievaţi. Pentru comparaţie, în criza din 2009 doar 50% din managerii intervievaţi şi-au schimbat modelul de management.

În ceea ce priveşte accelerarea procesului de digitalizare în economie pe durata crizei sanitare, 81% din respondenţi spun că în companiile lor au fost automatizate şi digitalizate procese, în timp ce în criza din 2009 doar în 9% din companii a fost accelerat procesul de digitalizare.

Peste jumătate (54,5%) din respondenţi au afirmat că firmele în care lucrează au alocat anul trecut bugete de training şi dezvoltare pentru echipa de management, un procent dublu faţă de 22,7% în 2009.

Referitor la munca la distanţă, 79,3% din managerii chestionaţi afirmă că firmele vor permite angajaţilor să lucreze flexibil şi parţial remote şi după pandemie.

La sondajul EXEC-EDU, realizat în luna mai, au răspuns manageri din industrii ca retail, IT, petrol şi gaze, jocuri de noroc, educaţie, FMCG, banking, agribusiness, curierat, transporturi, consultanţă. Respondenţii ocupă poziţii de middle management (55%), top management (32%), business owner (12%).

Un procent de 45,5% dintre intervievaţi lucrează în companii cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro, 18,2% activează în companii cu cifre de afaceri de 5-10 mil euro, iar 36,4% sunt în companii cu cifre de afaceri sub 5 milioane de euro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: