LinkedIn: Suntem prea plictisitori pentru copii ca să li se blocheze accesul / Australia vrea să interzică accesul copiilor sub 16 ani la rețelele de socializare

LinkedIn Sursa foto: Unsplash

Platforma LinkedIn, care se prezintă drept este cea mai mare rețea profesională online din lume, a declarat legislatorilor australieni că este prea plictisitoare pentru copii pentru a justifica includerea sa într-o propunere de interzicere a rețelelor sociale pentru tinerii sub 16 ani, scrie BBC.

„LinkedIn pur și simplu nu are un conținut interesant și atrăgător pentru minori”, a declarat compania deținută de Microsoft într-o prezentare către o comisie a Senatului australian.

Guvernul australian a declarat că va introduce o legislație „de vârf la nivel mondial” pentru a împiedica accesul copiilor la platformele de social media.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Cu toate acestea, companiile din spatele unora dintre cele mai populare platforme pentru tineri – Meta, Google, Snapchat-owner Snap Inc și TikTok – au contestat legea planificată în documentele prezentate legislatorilor.

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că legea propusă este menită să abordeze răul pe care social media îl provoacă copiilor australieni.

El a spus că este pentru „mamele și tații” care, la fel ca el, sunt „îngrijorați de siguranța copiilor noștri online”.

Alte țări urmăresc îndeaproape ce se întâmplă cu legislația, iar unele – inclusiv Marea Britanie – spun că sunt dispuse să urmeze exemplul.

Comisia pentru legislație privind mediul și comunicațiile din Senatul Australiei a acordat respondenților o zi pentru a comenta proiectul de lege, care ar urma să modifice actuala Lege privind siguranța online.

Raportul său către Senat concluzionează că proiectul de lege ar trebui adoptat, cu condiția ca recomandările sale, cum ar fi implicarea tinerilor în punerea în aplicare a legislației, să fie luate în considerare.

„Preocupări semnificative”

Cu toate acestea, în răspunsurile lor, cele mai mari firme de tehnologie din lume au prezentat motivele pentru care sunt nemulțumite de legea propusă.

Google – care deține YouTube – și Meta, părintele Instagram, au declarat că au nevoie de mai mult timp pentru a analiza legislația.

Meta a declarat că forma actuală a acesteia „nu va reuși să își atingă obiectivul de a reduce sarcina părinților de a gestiona siguranța tinerilor pe social media”.

De asemenea, a susținut că „ignoră dovezile” prezentate de experții în siguranța copiilor și în sănătatea mintală – un punct de vedere împărtășit de Snapchat în propriul său document.

X (fostul Twitter), între timp, a pus la îndoială legalitatea propunerilor de lege.

TikTok Australia a declarat că are „îngrijorări semnificative” cu privire la proiectul de lege propus.

La fel ca și alte platforme care au comentat legislația, a afirmat că aceasta „depinde” de un proces în curs de desfășurare privind asigurarea vârstei, care analizează tehnologiile care pot verifica în mod eficient vârsta utilizatorilor.

Ella Woods-Joyce, director de politici publice pentru TikTok Australia și Noua Zeelandă, a scris în observațiile companiei că „adoptarea în grabă a proiectului de lege prezintă un risc serios de consecințe neintenționate”.

LinkedIn a adoptat însă o abordare diferită – susținând în observațiile sale că este o platformă care pur și simplu nu prezintă niciun interes pentru copii.

Cerința sa privind vârsta minimă de 16 ani înseamnă că aceștia nu o pot accesa, a declarat compania, adăugând că elimină conturile copiilor atunci când sunt găsite.

Dacă LinkedIn poate susține cu succes că nu ar trebui să fie inclusă în legislație, va putea evita costurile și perturbările implicate de introducerea unor procese suplimentare de verificare a vârstei pe site.

„Supunerea platformei LinkedIn la reglementare în temeiul legislației propuse ar crea bariere și costuri inutile pentru membrii LinkedIn din Australia pentru a efectua verificarea vârstei”, a declarat acesta.

Interes în altă parte

Guvernul australian a declarat că dorește să introducă legislația înainte de sfârșitul anului parlamentar.

Cu toate acestea, experții au afirmat că calendarul și componența actuală a proiectului de lege nu oferă posibilitatea unei examinări adecvate.

Carly Kind, comisarul pentru protecția vieții private al țării, a declarat luni, într-o postare pe LinkedIn, după ce a participat la o audiere publică a Senatului, că este îngrijorată de „implicațiile pe scară largă asupra vieții private ale unei interdicții a rețelelor sociale”.

Comisarul pentru drepturile omului, Lorraine Findlay, a numit fereastra de o zi pentru prezentarea răspunsurilor la legislație „complet inadecvată” într-o postare pe LinkedIn joi.

„Avem nevoie de o consultare reală, nu doar de aparența acesteia”, a spus ea.

Cu toate acestea, planurile guvernului australian au stârnit interes în alte părți.

În Regatul Unit, ministrul tehnologiei, Peter Kyle, a declarat luna aceasta pentru BBC că o legislație similară este „pe masă”.

Franța a introdus deja o legislație care impune platformelor de social media să blocheze accesul copiilor sub 15 ani fără consimțământul părinților, deși cercetările arată că aproape jumătate dintre utilizatori au reușit să eludeze interdicția folosind un simplu VPN.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: