Kanye West vrea să cumpere reţeaua de socializare conservatoare Parler

Parler Sursă foto: Parler/Facebook

Rapperul american Kanye West şi-a anunţat luni intenţia de a cumpăra până la sfârşitul lui 2022 reţeaua de socializare Parler, deosebit de prizată de conservatori în Statele Unite, dar şi de către apropiaţi ai lui Donald Trump, o platformă care promovează o libertate de exprimare totală, după ce Twitter şi Instagram i-au suspendat accesul lui Kanye West din cauza unor declaraţii antisemite, relatează AFP, citată de News.ro.

„Într-o lume în care opiniile conservatoare sunt considerate controversate, trebuie să ne asigurăm că avem dreptul de a ne exprima liber”, subliniază cel care se numeşte Ye, într-un comunicat publicat de Parler.

Valoarea tranzacţiei – care urmează să fie încheiată în al patrulea trimestru al lui 2022 – nu a fost dezvăluită.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Kanye West s-a aflat, în ultimele zile, în centrul mai multor polemici, după ce a purtat un tricou care deturnează sloganul antirasist ”Black Lives Matter” şi din cauză că a publicat pe Instagram şi Twitter declaraţii considerate antisemite.

Conturile i-au fost restrânse în urma publicării acestor mesaje, ceea ce subliniază, acuză el, o presupusă influenţă a comunităţii evreieşti.

„Ye face un pas revoluţionar în spaţiul mediatic al libertăţii de exprimare şi nu va mai avea niciodată de ce să se teamă că va fi retras de pe reţele de socializare”, subliniază directorul general al Parler, George Farmer.

„Încă o dată, Ye dovedeşte că este cu un pas înaintea versiunii presei tradiţionale”, afirmă Farmer.

Reţeaua se cataloghează ea însăşi drept o „forţă în lupta împotriva Big Tech, Big Government, cenzurii şi cancel culture”.

Popularitatea Parler – lansată în 2018 – a crescut vertiginos în urma interzicerii definitive a accesului pe Twitter a lui Donald Trump, la puţin timp după luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, când fostul preşedinte american a fost acuzat de faptul că şi-a incitat susţinătorii la violenţă.

Însă Apple şi Google – care au deplâns o multiplicare a ameninţărilor cu violenţe şi a unor activităţi ilegale pe reţea – au retras-o rapid de pe platformele lor de descărcare.

Amazon Web Services (AWS) a decis să nu o mai găzduiască serverele sale, ceea ce a condus la o ostracizare a platformei.

Parler este acceptată din nou în App Store, din aprilie 2021, iar în Google Play Store începând din septembrie 2021.

Potrivit SensorTower, aplicaţia Parler a fost descărcată de 11 milioane de ori – dintre care de 141.000 în perioada aprilie 2021-ianuarie 2022.

Truth Social, reţeaua lansată de către Trump, a fost la rândul ei aprobată în Google Play Store săptămâna trecută, după ce a acceptat să-şi actualizeze regulamentul cu privire la retragerea mesajelor care incită la violenţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: