Inovațiile care ar putea revoluționa piața: Carnea realizată în laborator, mașinile care captează dioxidul de carbon din atmosferă, amoniac pentru motoare cu reacție, tehnologia ARNm în noi vaccinuri (Raport CITI)

tehnologie, inovatie Sursa foto: Pixabay

Carnea realizată în laborator, mașinile care captează dioxidul de carbon din atmosferă, amoniac pentru motoare cu reacție, tehnologia ARNm în noi vaccinuri – sunt câteva dintre conceptele de vârf și produsele care ar putea schimba semnificativ piața, arată cel mai recent raport Disruptive Innovations, ediția a 8-a, realizată de analiștii CITI.

Câteva dintre conceptele „noi” nu sunt chiar noi – de exemplu, proteine ​​alternative și medicamente psihedelice – dar o nouă tehnologie și o acceptare sporită le-ar putea transforma impactul în piață, spun autorii raportului. Aceștia menționează că beneficiile medicamentelor psihedelice sunt explorate pentru afecțiuni precum depresia rezistentă la tratament și anxietate. Proteinele alternative pe bază de plante schimbă deja ceea ce știam despre mâncarea tradițională. Carnea de cultură, realizată în laborator, cu
un gust mai bun și, în cele din urmă, cu un preț mai mic, ar putea deveni următoarea senzație în piață, arată raportul.

Inovarea durabilă rămâne în atenția guvernelor, întreprinderilor și investitori, dar și în ceea ce privește inovația. Nevoia de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră a devenit prioritate globală. Eliminarea dioxidului de carbon în beneficiul planetei este explorat în trei moduri: (1) soluții bazate pe natură, inclusiv împădurirea și reîmpădurire; (2) procese naturale îmbunătățite, inclusiv gestionarea terenurilor și
plante rezultate din procese de bioinginerie; și (3) captarea directă a aerului – „alchimia aerului”, unde mașinile captează dioxidul de carbon direct din atmosferă. În numerele anterioare, raportul a explorat inovații în transportul ecologic, inclusiv cel alimentat cu hidrogen, rețele de vehicule autonome, hyperloop și vehicule electrice. Anul acesta accentul cade pe utilizarea amoniacului drept combustibil la motoarele cu reacție. În acest caz, ar exista deja un ecosistem pentru producție și distribuție. Raportul aduce în discuție și metode noi, care ne vor feri pe viitor de deșeuri de plastic, care ne umplu acum gropile de gunoi.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

2021 a fost un an excelent pentru inovația în domeniul sănătății, subliniază raportul CITI, care face referire la tehnolgia ARN mesager, studiată de decenii, care acum a devenit “una dintre cele mai puternice arme împotriva pandemiei”. Știm acum că ARNm poate produce vaccinuri extrem de eficiente și sigure – iar vaccinurile COVID-19 ar putea fi doar începutul.

Raportul privind inovațiile perturbatoare analizează încă o tehnolgie nouă: NFT (obiecte digitale unice ce pot fi achiziționate – non-fungible token)

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: