Îngrijorare la nivel mondial în fața Omicron. ”Comunitatea internaţională se confruntă cu ameninţarea unei noi variante extrem de transmisibile a COVID-19, care necesită o acţiune urgentă”

Test anti-covid pixabay.com

Noua variantă omicron a SARS-CoV-2, ”extrem de transmisibilă”, necesită o ”acţiune urgentă”, avertizează luni miniştrii Sănătăţii din statele membre G7, la finalul unei reuniuni de urgenţă convocată de către Guvernul britanc, care deţine preşedinţia rotativă a oragizaţiei, relatează agenția AFP, citată de News.ro.

”Comunitatea internaţională se confruntă cu ameninţarea unei noi variante extrem de transmisibile a COVID-19, care necesită o acţiune urgentă”, apreciază miniştrii într-un comunicat comun, publicat la finalul reuniunii.

Miniştrii Sănătăţii din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite s-au reunit luni la Londra pentru a ”discuta despre evoluţia situaţiei omicron”, a anunţat într-un comunicat Ministerul britanic al Sănătăţii.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

”Miniştrii au salutat munca exemplară a Africii de Sud, care a ştiut să detecteze şi să-i alerteze pe ceilalţi”, adaugă ei, referindu-se la această ţară din Africa australă care a identificat această nouă variantă a noului coronavirus şi care şi-a exprimat, apoi, regretul faţă de restricţii care i-au fost impuse de către alte ţări.

Statele membre G7 ”au recunoscut totodată pertinenţa strategică a asigurării accesului la vaccinuri” prin ”pregătirea” ţărilor să primească vaccinuri, prin furnizarea unei ”asistenţe operaţionale, dând curs angajamentelor noastre în privinţa donaţiilor, prin lupta împotriva dezinformării privind vaccinurile şi prin susţinerea cercetării şi dezvoltării”.

Membrii G7 se angajează, de asemenea, ”să continue să acţioneze în colaborare strânsă cu OMS şi partenerii internaţionali în vederea împărtăşirii informaţiilor şi supravegherii omicron”.

”Miniştrii s-au angajat să se reunească din nou în decembrie”, conchid ei.

Această declaraţie intervine în contextul în care varianta omicron a fost depistată în mai multe ţări şi mai ales în Europa – între alte ţări în Olanda, unde s-au identificat 14 cazuri, dar şi în Germania, Italia şi Regatul Unit.

În Franţa s-au identificat opt cazuri, care se află în curs de verificare în vederea unei eventuale confirmări a unei contaminări cu noua tulpină.

Această variană nouă a SARS CoV-2 a fost identificată mai întâi în Africa de Sud şi a determinat mai multe ţări europene şi din lume să-şi închidă frontierele unor ţări din Africa australă – Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic, dar şi Zambia, Malawi sau Angola, în unele cazuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: