ING Bank România, a cincea bancă după active din România, a înregistrat o creștere de 13% a activelor, care au ajuns la 71,5 miliarde lei la finalul celui de-al treilea trimestru din 2024. În același timp, profitul brut al băncii a urcat ușor, cu 0,8%, la 1,39 miliarde lei.
Activele ING Bank România au ajuns la valoarea de 71,5 miliarde de lei la finalul celui de-al treilea trimestru din anul 2024, în creștere cu 13,6% față de perioada similară a anului trecut în care activele totale au crescut până la 63,02 miliarde, arată un comunicat de presă al băncii.
În același timp, profitul brut a crescut cu circa 0,8% cu o valoare cumulată de 1,39 miliade lei.
Banca a înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2024, o creștere semnificativă a veniturilor, portofoliului de credite și a volumului depozitelor atrase.
Veniturile au crescut, astfel, în cele nouă luni ale anului 2024 cu 13%, până la 2,83 miliarde de lei, față de aceeași perioadă a anului 2023, în care veniturile totale s-au ridicat la 2,50 miliarde lei.
Portofoliul de credite a crescut cu 16% la peste 43 miliarde de lei, comparativ cu anul trecut în care portofoliul creditelor brute a ajuns la 37,32 miliarde lei, în timp ce volumul depozitelor a crescut cu aproximativ 15% la 63,4 miliarde de lei comparativ cu anul trecut când depozitele atrase de la clienți s-au cifrat la 55,22 miliarde lei.
„În ciuda unei creșteri economice mai modeste în acest an, am reușit să creștem portofoliul de credite cu 16% în primele trei trimestre și ne propunem să finanțăm în continuare planurile clienților noștri, inclusiv în tranziția către o economie sustenabilă”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România.
ING Bank România a înregistrat în această perioadă o scădere a costurilor cu provizioanele de 71% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 12 milioane de lei.
Banca a acordat credite ipotecare sustenabile persoanelor fizice în valoare de 258 milioane euro în perioada ianuarie-septembrie 2024. Acest lucru reprezintă o creștere semnificativă de 185% față de suma acordată în 2023 respectiv 91 de milioane de euro. În plus, creditele de nevoi personale eco au crescut la 3,9 milioane de euro versus 2,7 milioane de euro în perioada ianuarie – septembrie 2023.
În total, aproximativ 1,5 miliarde euro de finanțare sustenabilă au fost mobilizate în cadrul segmentului întreprinderilor. Printre acestea, se numără și un împrumut de 10 milioane euro acordat companiei Romstal Imex pentru dezvoltarea rețelei și creșterea eficienței energetice a magazinelor prin utilizarea de panouri fotovoltaice și alte sisteme de energie verde.