În Statele Unite, unii salariați cumulează două joburi în același timp, grație telemuncii, fără ca angajatorii lor să știe

Telemunca pixabay.com

Angajații americani profită de munca de acasă pentru a face două joburi în același timp, cumulând astfel două salarii, fără ca vreunul dintre angajatori să știe acest lucru, scrie BFM TV.

În Statele Unite, această practică se dezvoltă în special în tech, sectorul bancar sau cel al asigurărilor, potrivit Wall Street Journal. Acești salariați care au două locuri de muncă sunt din ce în ce mai numeroși, grație telemuncii.

Unii dintre angajați și-au dat seama că, lucrând de acasă, au suficient timp pentru a face două joburi în același timp, în condițiile în care o mare parte a muncii la birou consta în ședințe nu neapărat foarte productive și în încercarea de a părea ocupat.

Este vorba în general de angajați foarte calificați, adeseori programatori. Persoanele interogate de cotidianul economic american vorbesc de salarii duble dar care pot crește și de la 200.000 la 600.000 de dolari anual.

Cu condiția să nu fi prins. Pentru a evita acest lucru, există site-uri care te învață „multi-munca” fără ca angajatorii să descopere acest lucru,

Există aici toate trucurile necesare: cum să-ți gestionezi profilul de Linkedin atunci când ai două locuri de muncă, deși ar trebui să ai unul singur, cum să declini politicos cererile colegilor, cum să ai pregătite scuzele pentru a evita o ședință neprevăzută atunci când alta este prevăzută în același timp. O altă regulă de bază – două computere, câte unul pentru fiecare angajator.

Site-ul recomandă de asemenea să eviți să lucrezi pentru start-up-uri, deoarece acest lucru presupune un grad de încărcare sensibil mai important decât cel dintr-o mare companie, unde ritmul este mai calm. Cei care preactică acest tip de activitate afirmă că subtilitatea constă în a face minimul necesar pentru ca angajatorul să te păstreze în funcție, fără însă a face mai mult pentru a rămâne fără timpul liber pentru al doilea angajator.

Deși poate părea discutabil din punct de vedere etic, mulți văd în asta o formă de dreptate, o manieră de a prelua controlul în condițiile în care criza sanitară a antrenat valuri de concedieri masive. Este, de asemenea, un efect colateral al telemuncii: reducerea legăturilor directe cu întreprinderea dezvoltă la unele persoane o viziune mai puțin afectivă, un pic mai cinică asupra lumii companiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: