Huawei pledează pentru diversificare, pentru a contracara sancțiunile americane: “Cea mai bună apărare este atacul”

Huawei pixabay.com

Fondatorul gigantului chinez al telecomunicațiilor Huawei a cerut angajaților săi să accelereze diversificarea grupului, vizat de sancțiuni americane care au penalizat puternic vânzările de smartphones, scrie boursorama.com.

Mastodontul telecom este de câțiva ani în centrul rivalității chino-americane, pe fondul războiului comercial și tehnologic dintre primele două puteri economice mondiale.

Washingtonul a plasat compania, în 2019, pe lista neagră, astfel încât Huawei nu mai are acces la tehnologiile americane pentru produsele sale – în special cipurile electronice indispensabile pentru telefoane.

Într-o notă internă adresată salariaților și consultată de AFP, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, cere o transformare pe toate fronturile și accelerarea autonomiei în materie de softuri.

În acest fel, “Statele Unite vor avea foarte puțin control asupra dezvoltării noastre viitoare”, a scris numărul 1 al grupului.

În paralel, Huawei a anunțat marți că noul său sistem de exploatare a locuinței, HarmonyOS, va fi disponibil pe toate telefoanele la nivel mondial, din 2 iunie.

Din cauza sancțiunilor, Huawei nu mai beneficiază pe telefoane de actualizările Android, proprietatea americanilor de la Google. Iar grupul a fost constrâns să-și dezvolte propriul ecosistem.

“Cea mai bună apărare este atacul” a pledat Ren Zhengfei, care a promisă că va oferi utilizatorilor telefoanelor Huawei un nou sistem de exploatare care “se adaptează și îmbrățișează lumea”.

Sancțiunile americane au determinat firma din Shenzhen (sudul Chinei) să-și accelereze diversificarea mergând de la servicii “cloud” la tehnologia 5G și vehicule inteligente.

În primul trimestru, vânzările Huawei în China au scăzut cu 50% în cifre anualizate, potrivit unui studiu al Canalys, publicat luna trecută. Grupul este de acum depășit pe piața chineză de compatrioții de la Vivo și Oppo dar rămîne în fața Apple.

Fost număr unu la nivel mondial, Huawei s-a separat în noiembrie de Honor, una dintre mărcile sale de telefoane smartphone.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. “Raluca Turcan a afirmat că Guvernul și-a asumat să finalizeze reformele spre finalul anului 2022, inclusiv cu adoptarea în Parlament.”

    Pai daca Ministrul spune ca in sfarsit de 2022 se vor adopta e Clar ca nu se vor adopta pana in 2030!
    Parlamentul munceste,
    Parlamentul nu gandeste!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.