Guvernul de la Roma şi UniCredit vor anula negocierile pentru Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume (Reuters)

monte dei paschi foto Foto: Wikipedia

Guvernul de la Roma şi grupul bancar UniCredit SpA se pregătesc să anuleze negocierile privind Monte dei Paschi di Siena SpA (MPS), după ce eforturile de a ajunge la un acord privind costisitorul plan de recapitalizare au eşuat, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

În iulie, UniCredit a anunţat în mod oficial că a demarat discuţiile pentru preluarea Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume. După ce a salvat de la faliment MPS în 2017, în schimbul a 5,4 miliarde de euro, Trezoreria italiană a promis că îşi va reduce participaţia de 64% până la jumătatea anului 2022, cel mai târziu.

Preluarea MPS ar fi fost prima operaţiune majoră de fuziuni şi achiziţii demarată de noul director general de la UniCredit, Andrea Orcel, care a preluat postul de CEO în data de 15 aprilie.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Roma a decis că nu va putea îndeplini cerinţele UniCredit privind un pachet de recapitalizare de peste şapte miliarde de euro, deoarece astfel acordul ar fi “prea punitiv” pentru plătitorii italieni de taxe, susţine una din surse.

Divergenţele privind nivelul şi costurile reducerilor de locuri de muncă la Monte dei Paschi, precum şi problema de contabilitate privind modul în care UniCredit calculează valoarea ajustărilor la datoriile MPS s-au dovedit a fi elementele care blochează finalizarea tranzacţiei, explică sursa.

O a doua sursă apreciază că părţile au ajuns la concluzia că este imposibil să ajungă la un acord pe baza condiţiilor stabilite în iulie. Orcell a pus condiţia ca preluarea Monte Paschi să nu afecteze rezervele de capital ale UniCredit şi în plus ca banca pe care o conduce să fie protejată de riscurile legale şi alte riscuri potenţiale de credit care au legătură cu Monte Paschi.

UniCredit şi Trezoreria italiană nu au dorit să comenteze informaţia.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: