Guvernele europene trebuie să își facă ordine în finanțe, transmite un membru din conducerea BCE

digitalizare calcule bursa bani dreamstime

Klaas Knot, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a îndemnat guvernele europene să facă ordine în finanţele lor, menţionând în mod special Franţa, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

“O consolidare fiscală semnificativă, în Franţa de exemplu, este necesară pentru a readuce finanţele publice în ordine”, a declarat Klaas Knot, care este şi guvernator al Băncii Centrale din Ţările de Jos, la un eveniment organizat sâmbătă la Washington de Group of 30, un centru de reflexie compus din foşti şi actuali decidenţi, reprezentanţi ai mediului academic şi directori de bănci.

Knot a subliniat că incertitudinea cu privire la politica fiscală, cumulată cu polarizarea politică şi tensiunile geopolitice, creşte reticenţa consumatorilor când vine vorba să facă cheltuieli şi, de asemenea, afectează perspectiva de creştere economică în Europa.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Problemele fiscale ale Franţei sunt urmărite cu atenţie în prezent, în contextul în care planurile preşedintelui Emmanuel Macron de reducere a deficitului bugetar au deraiat în repetate rânduri. Pentru a crea şi mai multă incertitudine, decizia sa de a declanşa alegeri anticipate în luna iunie a înrăutăţit perspectivele privind politicile ce vor fi adoptate în Franţa, lăsând în funcţie doar un guvern minoritar care poate fi uşor răsturnat de parlament.

Agenţiile de rating au început să se uite cu atenţie la Franţa. Comentariile lui Klaas Knot au venit la mai puţin de 24 de ore după ce agenţia de evaluare Moody’s a revizuit perspectiva asociată ratingului de ţară atribuit Franţei la “negativă”, acesta fiind al treilea verdict negativ pe care l-a primit de la agenţiile de rating în ultimele două săptămâni, din cauza deteriorării finanţelor publice şi dificultăţilor politice în a ţine sub control deficitele bugetare din ce în ce mai mari.

Toate astea, după ce Franţa a fost “certată” deja de Uniunea Europeană, prin aşa-numita procedură de deficit excesiv, care impune acţiuni de corectare şi poate însemna şi amenzi în caz de nerespectare.

“În conformitate cu cadrul fiscal revizuit, poziţia fiscală în zona euro este aşteptată să fie una strictă în acest an şi în cei următori, pe măsură ce măsurile de sprijin la energie şi inflaţie sunt retrase treptat. Cu toate acestea, nivelurile de îndatorare sunt aşteptate să crească, în special în ţările cu datorii mari”, a spus Knot.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: