Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1,669 miliarde de lei, la 30 septembrie, dintre care 1,474 miliarde de lei aparțin Băncii Trnsilvania, iar aproximativ 195 milioane de lei, subsidiarelor şi participaţiilor de capital.
De asemenea, soldul creditelor acordate de Grupul BT a crescut cu 2,4 miliarde lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 46,8 miliarde lei. În primele nouă luni, soldul creditelor acordare de Grupul BT a crescut cu aproximativ 4,7 miliarde lei.
Banca Transilvania a acordat peste 166.000 credite către populație (dintre care aproape 11.000 sunt credite imobiliare) și a creditat peste 13.700 companii.
Numărul de clienţi al băncii a crescut cu peste 133.000 de la începutul anului, +4% la persoane fizice şi +3% la persoane juridice.
“Continuăm creșterea finanțărilor și a operațiunilor semnificativ peste media pieței și contribuim la relansarea economiei și a societății, câștigând în același timp cotă de piață. Le mulțumesc colegilor din BT – împreună procesăm un volum covârșitor de operațiuni și numerar și servim zilnic sute de mii de clienți, online și în unități. BT este o bancă românească, banca românilor, un campion local și un exemplu că atunci când ai ambiție, curaj și profesionalism, reușești. Continuăm investițiile – în oameni,
unități și tehnologie pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență și continuăm creșterea business-ului și a finanțărilor”, afirmă Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.
Potrivit unui comunicat al BT, activele grupului financiar Banca Transilvania au ajuns la 118 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, în creştere cu 9,7% faţă de începutul anului.
Divizia Agribusiness şi Divizia pentru Medici au înregistrat, în continuare, creşteri mult peste medie. Finanţările de factoring beneficiază de un interes sporit din partea băncii, volumele rulate înregistrând un avans de 17% în primele nouă luni. Peste 1.200 de companii folosesc soluţiile de factoring ale Băncii Transilvania.
Depozitele clienţilor la nivel de grup au ajuns la 99,4 miliarde lei (în creştere cu 9,3% faţă de începutul anului), dintre care 67,8 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 31,6 miliarde lei, ale persoanelor juridice.
Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2021 este de 21,35%, iar cu profitul inclus aceasta este de 22,42%. Impozitele totale plătite de Banca Transilvania în primele nouă luni ale anului depăşesc 570 de milioane lei.
În octombrie a.c., banca a distribuit dividende în numerar din profitul anului 2020, precum şi din rezervele altor ani, în sumă totală de 500 de milioane de lei. Banca Transilvania are peste 30.000 de acţionari şi peste 70% din acţionariat este românesc.