Germanii de la Corratec au deschis o fabrică de biciclete electrice în „Silicon Valley” de România, după ce au ales țara noastră în dauna Austriei

Corratec Timișoara

Compania germană de familie Corratec a inaugurat săptămâna trecută o fabrică de biciclete electrice în Timișoara, alegând țara noastră pentru a-și reduce dependența de producția din Asua, după ce compania a căutat, timp de mai mulți ani, să amplaseze o fabrică atât în ​​sudul Germaniei, cât și în Austria.

„Celebrăm deschiderea noii noastre fabrici în Timișoara, Silicon Valley a României”, arăta compania într-o postare.

Inaugurarea fabricii a avut loc sâmbătă, 6 august, și a fost marcată de o cursă de biciclete, la care au participat și campionul mondial Simon Gegenheimer și câștigătoarea Cupei Mondiale Marion Fromberger.

Fabrica Corratec din Timișoara are o suprafață construită de 30.000 de metri pătrați, pe un teren cu o suprafață de 50.000 mp.

„Pentru noi e foarte important să deschidem această fabrică la Timișoara, în contextul în care în această industrie subansamblurile vin din Asia în Europa. Suntem fericiți să fim aici. Timișoara și România poate să fie liantul care conectează Europa de Asia. Există un port în Constanța, vasele pot ajunge aici din Asia. Noi cumpărăm majoritatea subansamblelor din Taiwan. La începuturi, Corratec s-a axat pe producția de biciclete de concurs, pentru mountain bike. Așa ne știa lumea. Acum, bicicletele electrice sunt o parte foarte importantă. E ceva diferit, dar e tot bicicletă și e vorba tot de mobilitate.”, a declarat Konrad Irlbacher, potrivit presei locale.

Deocamdată, în fabrica Corratec Timișoara se asamblează între 350 și 400 de biciclete electrice.

„În scurt timp vrem să ajungem la 600 de biciclete electrice pe zi; planul pe termen lung e să producem 1.000 de biciclete pe zi. Acum asamblăm doar e-bike, dar pe viitor vrem să aducem aici și bicicletele normale, de mountain bike. Piața ne va spune ce vom putea face. E o afacere de familie și planificăm pas cu pas”, a mai spus Konrad Irlbacher, fondatorul Corratec.

În fabrica de la Timișoara lucrează astăzi 80 de persoane, însă intențiile sunt ca până la finalul anului, fabrica să aibă peste 200 de angajați, iar la finalul lui 2023 – până la 500 de angajați. Unul dintre furnizorii forței de muncă va fi Universitatea Politehnica din Timișoara, care a încheiat deja un parteneriat cu Corratec.

De altfel, compania caută în prezent angajați în România, pe posturi precum operator asamblare biciclete, controler calitate, operator utilaj, operator magazie sau stivuitorist.

Prețul unei e-bike este cuprins între 2.500 și 12.000 de euro.

„Cea mai scumpă bicicletă electrică produsă de Corratec ajunge la 12.000 de euro, iar cea mai scumpă bicicletă normală e 8.000 de euro. Dar Corratec este comparat cu Ferarri, când vine vorba de biciclete. Bicicleta este o parte importantă a viitorului, a mobilității. Nu trebuie să mergem peste tot cu mașina, putem să folosim bicicleta, sunt atâtea posibilități.”, a explicat Konrad Irlbacher, potrivit Express de Banat.

Directorului corratec SRL România este Loredana Pintea.

Timișoara a devenit un punct fierbinte pentru producția de biciclete în România. Retailerul sportiv Decathlon a anunțat anterior că fabrica partenerului Sport Mechanical Workshop va concentra toată activitatea de producție de biciclete a Decathlon în România, cu o investiție care depășește 30 de milioane de euro, având în plan producția a peste 1,5 milioane de biciclete anual, pentru România și Europa.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.