Germania vrea să sprijine marile firme consumatoare de energie pentru a trece la producție ecologică. Guvernul va aloca 4 miliarde de euro pentru subvenţii

furnal poluare

Guvernul german va aloca aproximativ 4 miliarde de euro pentru subvenţii în vederea sprijinirii firmelor consumatoare de energie care trec la producţia ecologică, a declarat vineri o sursă guvernamentală, pentru Reuters, transmite News.ro.

Ca parte a ambiţiilor Germaniei de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2045, Berlinul intenţionează să acorde companiilor din industrii precum oţel, sticlă, hârtie şi produse chimice subvenţii pe 15 ani, în schimbul reducerii emisiilor de carbon din producţia lor, a anunţat Ministerul Economiei.

Potrivit ministerului, Comisia Europeană a aprobat instrumentul de subvenţii, adăugând că va lansa primele cereri de finanţare în curând.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Companiile care primesc ajutorul ar fi selectate printr-un proces de licitaţie în care ar câştiga companiile care pot reduce cel mai mult emisiile cu cele mai mici costuri. Sursa a spus că prima cerere de finanţare a primei licitaţii va avea loc în primăvara acestui an, 4 miliarde de euro fiind puse la dispoziţie pentru aceasta, adăugând că o a doua rundă de licitaţii va urma mai târziu în acest an.

Berlinul plănuise iniţial să ofere companiilor subvenţii care urmau să însumeze o sumă de aproximativ două cifre de miliarde de euro.

Dar întregul program a fost în pericol în urma deciziei Curţii Constituţionale de anul trecut, care a interzis guvernului să folosească aproximativ 60 de miliarde de euro din datorii pentru proiecte de protecţie a climei.

Prin aşa-numitele contracte de protecţie a climei, companiile vor fi compensate pentru costurile suplimentare ale producţiei ecologice în industriile în care procesele de producţie ecologice nu pot fi operate în prezent competitiv.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: