Gazprom furnizează Europei gaze la un nivel maxim, susțin reprezentanții Kremlinului. Orice majorare va trebui negociată

Gazprom Sursa foto: Facebook

Kremlinul a anunţat miercuri că firma rusă Gazprom furnizează Europei gaze la un nivel maxim, conform contractelor existente, şi orice majorare va trebui negociază cu compania, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

“Nimic nu poate fi livrat dincolo de contracte. Cât? Pe gratis? Este o problemă de negociere cu Gazprom”, le-a spus jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Separat, adjunctul Ministrului Energiei, Pavel Sorokin, a declarat că Rusia nu şi-a schimbat calendarul pentru pomparea de gaze naturale în facilităţile de stocare până la 1 noiembrie, ceea ce sugerează că nu se grăbeşte să furnizeze Europei cantităţi suplimentare de gaze pe piaţa spot.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Consolidarea stocurilor în Rusia este principala prioritate, a reafirmat recent cel mai mare furnizor de gaze al Europei. Doar după reumplerea propriilor capacităţi de stocare până a finalul lui octombrie, Gazprom va analiza potenţiala creştere a exporturilor către Europa continentală, se arată în notele separate ale analiştilor de la Wood & Co. şi BCS Global Markets, după un webinar cu şefii Gazprom.

În ultimele zile Gazprom a făcut tot posibilul pentru a reitera că îşi îndeplineşte toate obligaţiile contractuale şi are ca obiectiv majorarea exporturilor ori de câte ori este posibil.

Preţurile europene de referinţă la gaze naturale au urcat cu peste 300% din ianuarie, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia şi întreruperilor.

Creşterea preţurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: