Ford, profit peste așteptări în T3 2021, dar sub nivelul din T3 2020

Ford explorer Sursa foto: Ford-Iasi.ro

Ford a raportat un profit mai mai mare decât se aștepta în trimestrul al treilea și și-a crescut previziunile privind câștigurile pentru întregul an, deoarece cererea puternică pentru camionetele sale a contribuit la compensarea loviturii cauzate de deficitul global de semiconductori. Culmea e că deși țintește către electrificare, Ford a salvat acest trimestru grație camionetelor sale cu motor cu combustie.

Cu toate acestea, Ford a avertizat că prețurile mai mari ale oțelului și aluminiului ar putea costa 1,5 miliarde de dolari anul viitor și a avertizat că „presiunea inflaționistă va afecta o gamă largă de costuri” în 2022.

Ford a raportat venituri de 35,7 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru – mai mult decât conaționalii de la GM, mult timp compania mai mare în funcție de vânzările de vehicule și veniturile totale. GM a raportat miercuri un venit trimestrial de 26,8 miliarde de dolari.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

O veste bună e legată de faptul că directorii Ford au spus că aprovizionarea cu cipuri s-a îmbunătățit.

Profitul net al Ford a scăzut la 1,8 miliarde de dolari, de la 2,4 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Totuși, Ford a spus că va restabili un dividend trimestrial, plătind acționarilor 10 cenți pe acțiune sau 400 de milioane de dolari în total în trimestrul al patrulea.

Jim Farley, CEO-ul Ford, a spus că producătorul de automobile se așteaptă la o redresare rapidă, pe măsură ce pandemia și lanțul de aprovizionare se atenuează.

O altă provocare pe care GM și Ford o vor împărtăși dacă presiunile lanțului de aprovizionare se uşurează în a doua jumătate a anului 2022 este identificarea unui punct de echilibrul pentru prețuri, volume de producție și stocurile de vehicule la dealeri.

În fine, Ford a anunțat că compania vrea să urmărească 50 de zile de vehicule în stoc, nu 75 care erau normale înainte de pandemie.

În Europa, Ford a produs în trimestrul III 2021 cu 105.000 de modele mai puțin față de trimestrul III din 2020. În schimb a avut de câștiat cu camionetele Ford Ranger, ajunse lider de segment cu 42,5%. De asemenea, 60% dintre vânzările de modele Kuga sunt hibride, lider în Europa, cu 3.385 de unități, iar Ford Mustang Mach-E s-a vândut în 10.200 de exemplare, potrivit companiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: