Fondatorul platformei de cumpărături online cu reduceri Temu a devenit cea mai bogată persoană din China

Temu Sursa foto: Dreamstime

Fondatorul Temu, Colin Huang, a devenit recent cel mai bogat om din China, cu o avere netă de 48,6 miliarde de dolari (44,50 milioane de euro), conform Bloomberg Billionaires Index, scrie Euronews. El l-a înlocuit pe magnatul apei îmbuteliate Zhong Shanshan, fondator și președinte al companiei de băuturi Nongfu Spring, care a deținut acest titlu din aprilie 2021.

Antreprenor în serie, Huang a înființat anterior o serie de alte întreprinderi, precum platforma de comerț electronic Oku, compania de jocuri online Xinyoudi și platforma agricolă Pinduoduo.

De asemenea, Huang a fost inginer la Google și a lucrat la extinderea serviciilor Google și în China. Ca atare, Huang face parte dintr-o nouă generație de miliardari chinezi, care și-au făcut averile mai ales în domeniul tehnologiei și nu se tem să își asume riscuri prin inițierea mai multor afaceri online.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Cea mai mare parte a succesului și a averii sale provine în prezent de la Temu, o platformă de cumpărături online cu reduceri care a luat lumea cu asalt recent. Temu, lansată în 2022 de PPD Holdings a lui Huang, a reușit să redreseze performanțele dificile ale acesteia din urmă în perioada de sfârșit a pandemiei.

Modelul de afaceri al Temu depinde în principal de furnizorii chinezi individuali care expediază direct către clienții din întreaga lume, fără a fi nevoie de intermediari. Costurile de producție relativ scăzute din China, comparativ cu majoritatea țărilor occidentale, facilitează, de asemenea, menținerea marjelor Temu. De asemenea, compania cheltuiește foarte mult pe marketingul în rețelele sociale.

Odată cu încetinirea economică din China, ca urmare a crizei imobiliare din țară, vasta gamă de produse Temu la prețuri foarte reduse a înregistrat o creștere puternică a cererii. Platforma oferă, de asemenea, o avalanșă continuă de oferte și recompense, care îi determină pe clienți să cumpere mai des.

Ca urmare, compania a profitat de schimbarea obiceiurilor de cumpărături ale țării, consumatorii renunțând la produsele de lux de înaltă calitate și dorind un raport calitate-preț mai bun.

Acest lucru a fost observat și în alte țări precum Regatul Unit și Statele Unite, unde Temu este, de asemenea, foarte popular.

Neil Saunders, analist de retail la GlobalData Retail, a declarat, după cum a relatat Bloomberg: „În acest mediu economic, este evident că oamenii caută o valoare mare pentru banii lor, oamenii caută prețuri mici. Deci, acesta este un moment de strălucire pentru comercianții cu amănuntul de valoare, cum ar fi Temu”.

„Temu în acest moment este despre creștere. Atrage oamenii pe site, îi face să cumpere. Apoi, dacă devin mai dependenți, poate că atunci încep să fie mai toleranți dacă creștem puțin prețurile. Așadar, cred că Temu se află într-o eră a acaparării terenurilor.”

Cu toate acestea, Temu s-a confruntat recent și cu o serie de probleme, compania înregistrând mai multe proteste ale furnizorilor în locuri precum Guangzhou, China, împotriva amenzilor disproporționat de mari aplicate de companie pentru lucruri precum un serviciu clienți deficitar.

Descrierile greșite ale produselor sau ale coletelor, precum și livrările întârziate atrag toate aceste amenzi, care pot ajunge până la de cinci ori prețul angro al produsului.

Temu a fost, de asemenea, acuzat că reține plata pentru produsele vândute și au existat acuzații că proprietarul PPD Holdings își supune angajații la un program de lucru punitiv, de la 11 dimineața la 11 seara, plus ore suplimentare.

În plus, se pare că UE este în curs de implementare a taxelor de import pentru pachetele provenite de la comercianții cu amănuntul cu reduceri online din China, precum Shein, AliExpress și Temu, pe care aceștia nu erau obligați să le plătească înainte.

Această măsură vine în contextul în care UE încearcă să își protejeze propriile întreprinderi împotriva prețurilor reduse practicate de acești comercianți cu amănuntul și ar putea îngreuna vânzarea de către Temu a bunurilor sale la nivelul actual de preț.

Sursa foto: Anastasiia Yanishevska | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: