Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, în București, pentru o întâlnire cu comunitatea crypto din România

Vitalik Buterin Sursa foto: Tokero

Vitalik Buterin, cofondatorul Ethereum, a doua criptomonedă ca și capitalizare de piață la nivel mondial, după Bitcoin, a fost prezent la București, pentru un meet-up cu comunitatea crypto din România, anunță platforma de schimb de criptomonede Tokero.

Vitalik Buterin a fost inclus de curând de celebra publicație Time în clasamentul „TIME100: The Most Influential People of 2021”, alături de figuri precum Joe Biden, Donald Trump, Elon Musk sau Tim Cook, CEO-ul Apple. Programatorul a fost numit un inovator, iar Time i-a apreciat capacitatea de a împuternici alți creatori.

Vitalik Buterin este practic cea mai importantă personalitate din piața crypto în acest moment după Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin, care este anonim.

Întâlnirea a fost facilitată de Marius Morra, CEO/cofondator TOKERO Crypto Exchange și de Vlad Cealicu, CTO/cofondator Crypto Compare.

La eveniment au fost prezente persoane reprezentative din lumea crypto, oameni implicați în diverse proiecte, comunități, investitori și publicații.

Subiectele principale dezbătute au fost evoluția rețelei Ethereum de la versiunea 1 la 2, strategii de incentivizare pe Eth2, epoca post-POW, specificul clientului din ecosistemul crypto și solutii întâlnite la problemele acestuia sau avantajele și oportunitățile pentru programatorii de blockchain.

Buterin este cofondator și inventator al Ethereum, descris ca o „rețea de descentralizare minieră și o platformă de dezvoltare software care facilitează crearea de noi criptomonede și programe care partajează un singur blockchain (un registru de tranzacții criptografice).

Anul acesta, Ethereum a fost focarul pentru creșterea NFT-urilor, o tehnologie care schimbă modul în care artiștii și creatorii își monetizează munca. Opensea, una dintre principalele piețe NFT, a depășit deja borna de un miliard de dolari în vânzări. Un alt proiect important bazat pe Ethereum care a crescut anul acesta este Axie Infinity. Axie a fost creat în 2017, dar este acum în centrul atenției datorită veniturilor impresionante pe care unii le obțin jucându-l. Axie are un impact mare în economiile emergente precum Filipine și Venezuela.

Valoarea Ethereum era, duminică seară, de 3.546,30 dolari. Anul acesta, criptomoneda a trecut pentru prima dată de pragul de 4.000 de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Ce incropeala de articol, se vede ca autorul habat nu are despre fenomen, nu-l intelege si nici nu-l intereseaza.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.