Fluxurile migraționale și angajarea imigranților au atins recorduri în 2023. Migrația forței de muncă a rămas stabilă

Multime de oameni londra, tineri / Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) numără 6,5 milioane de noi imigranți permanenți în 2023. Rata antreprenorilor imigranți este, de asemenea, în creștere, potrivit Rador Radio România, care citează Le Point.

Pentru al doilea an consecutiv, fluxurile migratorii au atins “niveluri record, dar nu sunt scăpate de sub control”, scrie Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) într-un raport publicat joi, 14 noiembrie. Documentul identifică 6,5 milioane de noi imigranți permanenți în 2023 (comparativ cu 6,1 în 2022). Aproximativ o treime din cele 38 de țări OCDE, indică raportul, au înregistrat, de asemenea, niveluri record de imigrație în 2023, în special Regatul Unit, dar și Canada, Franța, Japonia și Elveția.

Majoritatea creșterii se datorează migrației familiale (+16%), dar și imigrația umanitară (+20%) este în creștere, notează organizația interguvernamentală. Migrația forței de muncă a rămas stabilă. Totuși, potrivit acestui sondaj, “integrarea imigranților pe piața muncii continuă să atingă niveluri fără precedent”. “Tendința ascendentă post-pandemie a ocupării imigranților a continuat în 2023, în ansamblu OCDE înregistrând niveluri istorice ridicate de ocupare și niveluri scăzute ale șomajului, de 71,8% și, respectiv, 7,3%”, continuă organizația. Zece țări, inclusiv Canada, Regatul Unit și Statele Unite, precum și toate cele 27 de țări UE, au înregistrat “cele mai mari rate de ocupare a imigranților înregistrate”. “Cererea puternică de forță de muncă în țările gazdă a fost unul dintre principalii factori ai migrației în ultimii doi ani”, explică directorul pentru ocuparea forței de muncă și forța de muncă la OCDE, Stefano Scarpetta. “În multe țări OCDE care se confruntă cu o penurie generalizată de forță de muncă și cu schimbări demografice iminente, un număr tot mai mare de lucrători migranți a contribuit la creșterea economică susținută”, continuă el. Ponderea imigranților în rândul antreprenorilor a crescut considerabil în țările OCDE în ultimii 15 ani. În 2022, 17% dintre lucrătorii independenți erau în medie migranți, față de 11% în 2006, notează raportul. “Îmbunătățirea accesibilității și disponibilității căilor profesionale de migrație nu numai că ajută la abordarea penuriei de forță de muncă, dar este esențială și pentru consolidarea controlului general al fluxurilor și gestionarea migrației ilegale”, insistă, de asemenea, Stefano Scarpetta.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: