Fitch a îmbunătățit ratingul UniCredit

Unicredit pixabay.com

Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul pentru datoriile pe termen lung (IDR) al grupului bancar italian UniCredit SpA, de la “BBB minus” la “BBB”, cu perspectivă stabilă, şi ratingul de viabilitate (VR) de la “bbb minus” la “bbb”, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, calificativul pe termen scurt a fost îmbunătăţit la “F2”, de la “F3”.

Acţiunea de rating vine în urma revizuirii în creştere a ratingului suveran al Italiei de la “BBB minus” la “BBB”, în data de 3 decembrie. De asemenea, îmbunătăţirea ratingului Italiei sprijină revizuirea în creştere a calificativului privind mediul de operare, de la “bbb” la “bbb plus”, ţinând cont de influenţa pe care operaţiunile italiene o au asupra evaluării generale a mediului de operare al băncii, a anunţat agenţia de evaluare financiară.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Îmbunătăţirea ratingurilor reflectă în principal beneficiile la adresa profilului de activitate şi de risc al UniCredit de pe urma operării într-un mediu mult mai solid şi mai stabil, care ar trebui să aibă ca rezultat reducerea riscurilor şi un potenţial mai ridicat pentru ca banca să genereze profituri mai sustenabile şi mai solide. În plus, revizuirea în creştere reflectă şi beneficiile la adresa profilului de finanţare al băncii şi a accesului la piaţă, deoarece acestea sunt influenţate de percepţia riscului suveran al Italiei, care acum s-a îmbunătăţit, consideră Fitch.

Ratingurile grupului bancar italian continuă să reflecte franciza sa bancară comercială şi de retail bine stabilită în câteva ţări din Europa, inclusiv în ţări mai stabile şi cu o rată de creştere economică mai ridicată decât Italia (Germania şi Austria), care este contrabalansată de operaţiunile sale extinse şi de expunerea la Italia. Fitch continuă să aprecieze că Italia are o influenţă ridicată proporţională asupra profilului general de credit al UniCredit, aşa cum este reflectat de sensibilitatea performanţei generale a grupului bancar la mediul operaţional din Italia.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: