Ferma Dacilor, pensiunea din Tohani mistuită de un incendiu în a doua zi de Crăciun, a făcut afaceri de 5,5 milioane de lei și un profit de 2 milioane de lei, anul trecut / Omul de afaceri Cornel Dinicu, care se prezenta drept patron, într-un interviu: „Mai greu cu autorizațiile. Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta”

Ferma Dacilor 2

Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, a fost mistuită de un incendiu în a doua zi de Crăciun, iar trei adulți și un copil au fost găsiți carbonizați. Compania a făcut afaceri de 5,5 milioane de lei și un profit de 2 milioane de lei, anul trecut. Cornel Dinicu, cel care se prezenta drept patron, afirma într-un interviu că avea probleme cu autorizațiile, care veneau greu. „Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta”, spunea el.

Firma iniţială pe care era operat businessul este Ferma Dacilor Tradiţional, însă această figurează radiată deja de mai mulţi ani. La aceeaşi adresă însă, apare firma Ferma Dacilor Production SRL, înregistată în anul 2016 în Tohani, județul Prahova, care oferă „facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”.

Compania a înregistrat rezultate bune și în creștere încă de la înființare. În 2022, afacerile au urcat cu 30%, până la 5,5 milioane de lei. Profitul a crescut și el cu 22%, la 1,9 milioane de lei. Numărul de angajați urcase de la 6 la 11. Compania avea, totuși, și datorii în creștere, la 1,1 milioane de lei.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Ferma Dacilor Production SRL este deținută în procente egale (50%) de Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu. Marian-Viorel Olteanu mai deține (95%) împreună cu Elena Coralia Olteanu (5%) și firma Mitan TotalCons SRL, înființată în 2017 în Călugăreni, Prahova, cu obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Adrian Vitomir Ristin mai deține (100%) și firma Burebista Carmangerie SRL, înființată în 2019 în Mizil, Prahova, cu obiect de activitate „Fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)”

Cu toate acestea, drept patron se prezenta Cornel Dinicu, „discret antreprenor” prahovean. Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu investește într-o piscină în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova. (Detalii, AICI)

Cornel Dinicu afirma anterior că Ferma Dacilor trebuia să fie o fermă unde se cresc animale şi se realizează produse alimentare tardiţionale. Însă, din cauza lipsei de personal calificat în acest domeniu, mai multe animale au murit, iar fondatorul a ales să mute „macazul“ businessului spre turism.

Portalul online Observatorul Prahovean publica, în data de 13 decembrie, un interviu cu omul de afaceri Cornel Dinicu, care a pus bazele Fermei Dacilor. Dinicu declara, atunci, că zona în care a construit Ferma Dacilor era „o râpă”, aşa cum i-a spus unii dintre apropiaţi. Afacerea a început prin amenajarea unui grajd, care a fost transformat în restaurant şi unitate de cazare.

Cornel Dinicu spunea în un interviu că avea probleme cu autorizațiile, care veneau greu.

„Atunci când le gândesc le și fac. Când îmi vine o idee o fac. Mai puține analize… Dar mi-au ieșit instinctual, am instincte bune. Visez noaptea ceva, ziua fac. Mai greu cu autorizațiile, că nu se mișcă cu viteza mea, peste noapte. Ei nu se trezesc nici peste mulți ani. Durează ani de zile până se trezesc ei sau poate niciodată. De exemplu, PUZ-ul la clădirea asta a durat patru ani. Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta. În continuare sunt multe… Sistemul e foarte greoi și foarte încâlcit, nu te ajută, doar te încurcă. Mi-aș dori doar să nu mă încurce, să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal”, spunea el.

Amintim că pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Pe site-ul pensiunii se precizează că Ferma Dacilor este deschisă din 2013, „din dragoste pentru natură și pentru gastronomia tradițională”.

Restaurantul de aici putea găzdui peste 150 de persoane, iar ca spații de cazare erau ”21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane pădure și 10 Locuri de campare și parcare pentru mașini si autorulote”, se arată pe site.

O noapte de cazare costa aici 58 de euro pentru două persoane cu mic dejun inclus. Mai scumpă este însă ”Standard Tree House”, căsuțele suspendate, care costă 82 de euro pe noapte.

Ferma oferă și mai multe produse tradiționale, brânzeturi, carne și preparate din carne, dulcețuri, miere, siropuri, dar și murături și vinuri.

La aceeași adresă cu Ferma Dacilor mai este înregistrată și firma Brânzeturi de casă SRL, înființată în anul 2022 cu activitate „Fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor”. Aceasta este deținută 100% de Cornel Dinicu.

În urmă cu câteva zile, Cornel Dinicu vorbea într-un interviu la Antena 3 despre brânzeturile rafinate pe care le pune la dispoziție la pensiune. „La început nu făceam foarte mare diferența, papila noastră gustativă nu are o istorie pentru că noi avem decât două tipuri de brânză din copilărie: burduf și telemeaua. Lucrăm cu culturi și cheaguri din Italia, am stabilit că nu mai stăm noi câteva sute de ani să inventăm culturi. Trebuie să o gustăm zilnic. Zilnic avem câte un lot și stabilim dacă mai trebuie maturată sau e gata de ambalat”, spunea Cornel Dinicu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. imi pare rau de tragedie. mai ales ca au murit si copii. am fost o singura data acolo. am stat intr o casuta suspendata. nu cred ca oamenii bine intentionati ar spune ceva urat de masa cazare si de locul in sine. pentru mine a fost un weekend in care sincer mi am incarcat bateriile. pacat…mare pacat…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.