Expert Banca Mondială: “În 2020, România a depăşit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta ţara noastră a depăşit Ungaria. Este o premieră”. 

grafic Economedia

Cifrele plasează România drept ţara cu cea mai bună dinamică din Europa, una cu cele mai bune dinamici economice din lume, potrivit lui Marcel Ionescu-Heroiu, senior expert dezvoltare urbană la Banca Mondială, care subliniază că anul acesta ţara noastră a depăşit, în premieră, Ungaria ca PIB pe cap de locuitor, transmite Agerpres.

“În 2020, România a depăşit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta ţara noastră a depăşit Ungaria, ceea ce este o performanţă economică unică, este o premieră. Dacă tendinţele se menţin într-un orizont de timp de unul-doi ani, vom depăşi Polonia”, a declarat oficialul BM la videoconferinţa Caravana Smart City Sibiu, organizată de Asociaţia Română Pentru Smart City, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu..

Marcel Ionescu-Heroiu a vorbit despre importanţa menţinerii atractivităţii zonelor urbane funcţionale şi capitalul uman pe care îl atrag.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

“Zonele urbane funcţionale din România sunt cele care duc greul economiei, acestea fiind zonele unde, cel puţin 15% din forţa de muncă face naveta către un oraş sau municipiu, ele generând 98% din PIB-ul României. Astfel, dacă ele nu funcţionează, economia nu merge. Practic, ceea ce contează sunt oamenii, productivitatea şi consumul”, a spus el.

Expertul a subliniat corelarea între leadershipul local şi dezvoltarea locală, apreciind că oraşele dezvoltate aduc beneficii pe mai multe domenii, inclusiv sănătatea, arătând că Sibiul este în top 5 la rata de vaccinare la nivel naţional.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a semnalat că Sibiul este pe locul 4 în ceea ce priveşte venitul mediu brut şi are excedent bugetar, iar investiţiile realizate la nivelul municipiului Sibiu sunt investiţii în infrastructura profundă, sunt lucrări de apă şi canalizare, iluminat public ecologic, în toate investiţiile punem accentul pe durabilitate. Ea a adăugat că Sibiul are în plan dezvoltarea tuturor verticalelor smart city, cu accent asupra smart living şi smart mobility.

Prognoze de +7% pentru România și Bulgaria

Banca Mondială estimează că economia României va crește cu 7% în acest an, iar economia se va recupera pe deplin după numai un an de pandemie, însă există o serie de riscuri care amenință această prognoză, precum o absorbție insuficientă a fondurilor europene, creșterea inflației și, mai ales, scepticismul față de vaccin, a declarat, într-un interviu pentru Economedia, Gallina A. Vincelette, director pentru țările Uniunii Europene în cadrul Băncii Mondiale.

Datorită ratei ridicate de vaccinare, al patrulea val al pandemiei ar urma să fie relativ slab în Ungaria, permiţând o creştere a economiei estimată la 7% anul acesta, iar deficitul bugetar ar urma să se situeze la 7,5% din PIB, a declarat recent ministrul de Finanţe, Mihaly Varga, la Forumul economic Portfolio, conform portalului MTI, citat de Agerpres și Economica.net.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.