Emiratele Arabe Unite se pregătesc să primească şi mai mulţi milionari, pe măsură ce bogaţii abandonează Regatul Unit

dubai, emiratele arabe unite, burj khalifa Sursa foto: Unsplash / Wael Hneini

Emiratele Arabe Unite sunt pe cale să devină cel mai mare magnet al bogăţiei din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit Raportului Henley Private Wealth Migration, citat de CNBC, transmite News.ro.

În acelaşi timp, se preconizează că populaţia milionară din Regatul Unit – deja sursa multor expatriaţi din Emiratele Arabe Unite – va scădea cu 17% până în 2028, potrivit băncii elveţiene UBS.

Persoanele cu valoare netă înaltă votează în multe cazuri ”cu picioarele”, căutând ţări mai avantajoase – sau, în cazul centrelor de expatriaţi fără taxe precum Dubai, plaje mai nisipoase – pe măsură ce costurile şi taxele cresc în ţara lor de origine.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Este posibil ca tendinţa să se accelereze în urma victoriei electorale zdrobitoare pentru Partidul Laburist al Regatului Unit, din iunie, potrivit unor finanţatori.

”Există factori de împingere şi atracţie pentru această tendinţă a milionarilor care aleg să se mute în Dubai”, a declarat pentru CNBC Karim Jetha, un investitor regional de multă vreme care s-a mutat în Emiratele Arabe Unite din Regatul Unit în timpul pandemiei.

”Factorii de împingere includ perspectiva unor taxe mai mari în cadrul unui nou guvern laburist. De exemplu, unul dintre angajamentele de campanie ale laburiştilor a fost să perceapă TVA pe şcolarizarea în şcoli private, ceea ce ar creşte costul cu 20%”, a spus el.

„Factorii de atracţie includ percepţia Dubaiului de a fi extrem de sigur şi reformele vizelor, care încurajează migraţia.”

Emiratele Arabe Unite urmează să înregistreze un flux net record de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârşitul anului 2024, potrivit raportului Henley, care a fost publicat în iunie.

Numărul este aproape dublu faţă de ţara aflată pe locul doi pe listă, SUA, care se aşteaptă să primească un flux net de 3.800 de milionari în acelaşi interval de timp.

”Cu impozitul pe venit zero, vizele de aur, stilul de viaţă de lux şi situarea strategică, Emiratele Arabe Unite s-au consolidat drept destinaţia numărul unu din lume pentru milionarii migratori”, se arată în raport.

Viza de aur a Emiratelor Arabe Unite este o viză de şedere pe termen lung care permite rezidenţilor străini să trăiască, să lucreze sau să studieze în Emiratele Arabe Unite.

În timp ce milionarii care migrează în Emiratele Arabe Unite provin cel mai frecvent din India, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa, este aşteaptat ca un număr mai mare de britanici şi europeni să se mute şi ei în strălucitorul emirat din deşert.

Mare parte din acest lucru se datorează dezvoltării şi reformelor din ”ecosistemul de gestionare a averii” din Emiratele Arabe Unite, a declarat Sunita Singh-Dalal, partener la Hourani Private Wealth & Family Offices din Dubai.

”În mai puţin de cinci ani, Emiratele Arabe Unite au introdus un cadru de reglementare robust care oferă celor bogaţi o gamă de soluţii inovatoare pentru a-şi proteja, păstra şi spori bogăţia”, a spus ea.

Factori precum infrastructura modernă şi un sistem şcolar internaţional solid, conectivitatea geografică, criminalitatea scăzută, lipsa impozitului pe venit, viza de lucrător la distanţă şi o serie de stimulente pentru investiţii ajută, de asemenea, ca cei bogaţi să fie atraşi în Dubai.

În Marea Britanie, dimpotrivă, urmează să scadă populaţia milionară de la 3.061.553 anul trecut la 2.542.464 până în 2028, potrivit UBS Global Wealth Report, care a apărut în iunie.

Dar este important de reţinut că populaţia mare de milionari a Regatului Unit – a treia cea mai mare din lume – include mulţi rezidenţi străini din locuri precum Rusia, Orientul Mijlociu şi alte părţi.

Acum, că guvernul Marii Britanii elimină treptat statutul de ”non-dom” – care le-a permis rezidenţilor bogaţi şi adesea străini să nu plătească impozite britanice pe veniturile din străinătate – o mare parte din această populaţie va căuta să renunţe la rezidenţele în Marea Britanie.

”Ieşirea deja generată de turbulenţele economice şi politice din Marea Britanie riscă să fie accelerată de alte decizii politice nedorite”, a comentat Hannah White, directorul think tank-ului independent Institute for Government din Londra, în raportul Henley.

Ea a subliniat taxele de 40% deja în vigoare asupra proprietăţilor care depăşesc un prag de 325.000 de lire sterline (417.755 USD), precum şi încetarea regimului fiscal non-dom din Regatul Unit, începând cu 2025.

Actualul guvern laburist s-a angajat, de asemenea, să renunţe la scutirea de la o TVA de 20% la taxele de şcolarizare din Marea Britanie, ceea ce ar face educaţia mult mai scumpă pentru cei care îşi trimit copiii la instituţiile de elită.

”Angajamentul laburiştilor de a elimina scutirea de la TVA de 20% este o nouă evoluţie nedorită”, a spus White.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: