Elon Musk, dispus să asculte de urmăritorii de pe Twitter la vânzarea a 10% dintre acțiunile Tesla

Elon Musk pixabay.com

CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a întrebat sâmbătă cei 62,5 milioane de urmăritori de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale la Tesla.

„Se face mult circ în ultimul timp din câștigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a impozitelor, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, a scris Musk într-un tweet referitor la „taxa miliardarilor” propusă de democrați în Senatul SUA.

 

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Musk a scris pe Twitter că va respecta rezultatele sondajului, indiferent de direcția acestuia.

Sondajul a primit peste un milion de răspunsuri în trei ore de când l-a postat, 54% dintre respondenți aprobând propunerea de vânzare a acțiunilor. Sondajul este programat să se încheie în jurul orei 15.00. ET duminică.

Participația lui Musk la Tesla ajunge la aproximativ 170,5 milioane de acțiuni la 30 iunie, iar vânzarea a 10% din acțiunile sale s-ar ridica la aproape 21 de miliarde de dolari, conform închiderii de vineri, potrivit calculelor Reuters.

Analiştii spun că ar putea fi nevoit oricum să descarce un număr semnificativ de acţiuni pentru a plăti taxe. Comentariile lui Musk vin după propunerea din Congresul SUA de a impozita activele miliardarilor pentru a ajuta la plata agendei sociale și a schimbărilor climatice a președintelui Joe Biden.

Musk este în prezent cel mai bogat om din lume și proprietarul mai multor companii futuriste, precum SpaceX și Neuralink. El a criticat anterior impozitul miliardarilor pe Twitter.

Tweetul său a ridicat mirări în lumea finanțelor.

„Asistăm la masele Twitter care decid rezultatul unei monede de 25 de miliarde de dolari”, a scris investitorul Venture Chamath Palihapitiya pe Twitter, ca răspuns la tweet-ul lui Musk.

Musk a mai avut probleme cu un tweet despre Tesla în 2018. Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA l-a dat în judecată după ce acesta a postat pe Twitter că are „finanțare garantată” pentru a lua Tesla în privat la 420 de dolari pe acțiune. Agenția a spus că tweet-ul, care a crescut prețul acțiunilor Tesla cu până la 13,3%, a încălcat legile privind valorile mobiliare.

„Rețineți, nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri. Am doar acțiuni, astfel că singura modalitate prin care pot plăti taxe personal este să vând acțiuni”, a spus Musk pe Twitter.

Acțiunile Tesla au atins recent un record după ce a primit cea mai mare comandă de 100.000 de mașini electrice de închiriat de la Hertz.

Membrii consiliului de administrație Tesla, inclusiv fratele lui Elon Musk, Kimbal, au vândut recent acțiuni ale producătorului de mașini electrice. Kimbal Musk a vândut 88.500 de acțiuni Tesla, în timp ce colegul membru al consiliului de administrație Ira Ehrenpreis a vândut acțiuni în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

Musk a declarat recent pe Twitter că va vinde 6 miliarde de dolari în acțiuni Tesla și le va dona Programului Alimentar Mondial (WFP), cu condiția ca organizația să dezvăluie mai multe informații despre cum și-a cheltuit banii. Musk și șeful WFP, David Beasley, s-au implicat într-o dezbatere aprinsă, de când Beasley a provocat săptămâna trecută miliardarii să dea mai mult din averea lor pentru a pune capăt foametei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: