Drumeț prin Europa: Iată o listă cu propuneri de trasee, de la drumul vrăjitoarelor din Germania la pădurile cu copaci spectaculoși din Țara Galilor

padure, foioase, verdeata, natura sursa foto: Unsplash/ Sebastian Unrau

Europa, care găzduiește numeroase lanțuri muntoase, de la Alpi la Pirinei, are de oferit o mulțime de trasee mai puțin bătătorite care șerpuiesc prin păduri de deal, faleze și podgorii impresionante, scrie National Geographic.

Pe măsură ce temperaturile se răcesc și nuanțele aurii captivante se așează peste tot, toamna este momentul ideal pentru a vă scoate bocancii de drumeție și a merge pe unele dintre cele mai panoramice, dar și mai liniștite trasee din Europa.

  1. Traseul Nauders High, Austria

Un traseu de mare altitudine din munții Tirol din Austria, Nauders High Trail oferă vederi panoramice ale Austriei, Elveției și Italiei deodată. La o altitudine de peste 2.000 de metri, cel mai înalt punct al traseului marchează punctul tripartit dintre cele trei țări. Toamna, temperaturile mai scăzute oferă o șansă mai mare de cer senin, ceea ce înseamnă priveliști neîntrerupte ale lacurilor minerale și ale florei din văile și pădurile din jur.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Cu o lungime de 11 kilometri, această drumeție poate fi parcursă într-o zi și este potrivită pentru familii și începători. Cu toate acestea, cu peste 300 de kilometri de trasee în regiunea înconjurătoare a Nauders, există o mulțime de oportunități pentru o aventură extinsă, dacă se dorește.

  1. Traseul celor trei castele, Letonia

În ciuda faptului că numele său sugerează altceva, acest traseu leagă castelele medievale din Sigulda și Turaida și ruinele castelului din Krimulda de-a lungul râului Gauja. Drumeția de aproape zece kilometri este potrivită pentru începători și începe în incinta Castelului Ordinului Livonian din Sigulda. De acolo, potecile de pădure presărate cu frunze aurii îi conduc pe excursioniști prin Parcul Național Gauja până la Turaida.

Traseul este bine administrat și durează între trei și patru ore, deși telecabinele permit vizitatorilor să scurteze puțin drumul. Trenurile și autobuzele se întorc frecvent în capitala Riga din fiecare orășel din zonă, așa că vizitatorii au tot timpul din lume să se bucure de peisajele naturale și de clădirile istorice.

  1. Valea Douro, Portugalia

Cu podgorii în terase curbate, sate pe dealuri și un râu de un albastru intens care îi străbate inima, nu este de mirare că Valea Douro este renumită pentru peisajele sale emoționante. Printre plantațiile de măslini și podgorii, kilometri întregi de trasee ondulate duc la puncte de belvedere înălțate ale viilor care s-au transformat într-o ceață de rugină și ocru.

Satul Pinhão este un bun punct de plecare, iar quintas (domeniile viticole) din împrejurimi oferă hărți pentru drumeții și excursii de una sau mai multe zile. Octombrie și noiembrie aduc o nuanță vibrantă de chihlimbar podgoriilor, creând un cadru idilic pentru savurarea unui pahar de vin Porto – specialitatea regiunii

  1. Pădurea Brechfa, Țara Galilor

Acoperind 16.000 de acri în comitatul galez Carmarthenshire, copacii din pădurea Brechfa, în mare parte conifere, oferă un spectacol captivant de frunze purpurii toamna. Pornind din satul Abergorlech, porniți pe o plimbare de opt kilometri până la Brechfa Forest Garden este aproximativ opt kilometri. Deși există trasee mai puțin obositoare, cum ar fi Gorlech și Riverside, această drumeție încântătoare, de trei ore, se desfășoară de-a lungul râului Gorlech. 

Turiștii pot observa 90 de specii diferite de copaci plantați în grădina forestieră, printre care se numără nothofagus sud-americani și sequoia gigant din California, care acoperă peisajul în nuanțe vibrante de auriu în timpul toamnei. Marcat de la început până la sfârșit, traseul în sine este ușor de parcurs. După plimbare, puteți merge la Hanul Black Lion pentru un prânz copios și priveliști ale Văii Cothi din apropiere.

  1. Drumeția Vidden, Norvegia

Cunoscut drept „orașul celor șapte munți”, Bergen nu duce lipsă de trasee pentru drumeții. Vidden este unul dintre cele mai populare, traversând platoul dintre Muntele Ulkriken și Muntele Fløyen. Cu o ascensiune de aproape 600 de metri, traseul oferă priveliști ale fiordurilor din jur și cascade, cu posibilitatea de a zări ghețarul Folgefonna într-o zi senină.

Pornind de la oricare dintre munți, telecabina Ulriken sau funicularul Fløibanen permit un timp de mers mai scurt, de mai puțin de cinci ore – un lucru care merită luat în considerare toamna, când lumina zilei este limitată din cauza apropierii Norvegiei de Cercul Polar. Deși excursia implică o pantă abruptă, aglomerația redusă și atmosfera mai calmă din această perioadă a anului asigură o experiență liniștită.

  1. Drumul vrajitoarelor din Harz, Germania

Întinzându-se pe o distanță de aproape 100 de kilometri prin păduri veșnic verzi, canioane stâncoase adânci și sate medievale pline de folclor, Harz Witches’ Trail este traseul perfect de toamnă. Pornind din Osterode am Harz, în centrul Germaniei, traseul îi conduce pe excursioniști la Thale, traversând muntele Brocken, cel mai înalt punct din lanțul muntos Harz. Situat la peste 1.000 de metri deasupra nivelului mării, vârful său este înconjurat de ceață timp de aproximativ 300 de zile pe an; este ușor de imaginat de ce zona a devenit cunoscută pentru mituri despre giganții malefici și zâne fermecate.

De obicei, traseul se parcurge în patru până la șase zile și este alcătuit din cinci segmente, fiecare dintre ele putând fi parcurs într-o singură zi. Ultima porțiune șerpuiește prin terenul sălbatic al defileului Bode – cea mai adâncă vale din Europa Centrală. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: