Dragoș Pîslaru (REPER): România poate împrumuta alte 10 miliarde de euro de la UE prin PNRR la dobânzi mici

bani, POCU, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Sursa: Facebook/ Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a confirmat oficial în Parlamentul European că sunt disponibile 77 miliarde de euro, bani europeni nefolosiți de statele membre prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (PNRR), arată europarlamentarul REPER Dragoș Pîslaru într-un comunicat.

El arată că aceste fonduri pot fi luate împrumut de statele membre cu costuri ”nesemnificative” pentru a extinde investițiile din PNRR.

Comunicatul REPER arată că Dragoș Pîslaru, negociator al Mecanismului de Redresare și Reziliență, a negociat și a obținut clauza prin care banii nefolosiți din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de către statele membre ale UE, să fie flexibilizați și să fie accesați de alte state care vor să își extindă planurile de investiții din PNRR.

”Avem șansa istorică de a crea un mini PNRR pentru industria românească. Industria din România poate fi pusă pe picioare dacă Guvernul cere urgent cel puțin 10 miliarde de euro de la UE pentru investiții. Sunt bani pe care mediul de afaceri îi merită din plin, de la IMM-uri până la marile industrii care se pregătesc pentru provocările viitorului”, a declarat Pîslaru.

”Solicit de urgență Guvernului României să ceară cel puțin 10 mld euro de la Comisia Europeană pentru a investi masiv în industria din România. Grecia a cerut deja, pentru sectorul privat, 5 miliarde din acești bani noi disponibili. În această săptămână mă voi întâlni cu reprezentanții coaliției de guvernare pentru a le solicita cu celeritate să nu rateze această ocazie și să îmi ofer 100% sprijinul în acest demers, atât eu, cât și Partidul REPER. Merităm această dezvoltare, o industrie performantă, o calitate a vieții pe care banii europeni ni le pot aduce aici, acum”, a mai spus Pîslaru.

Reamintim că România are alocate prin PNRR 29,2 miliarde de euro, din care aproape jumătate granturi nerambursabile și jumătate împrumuturi la dobânzi mici.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: