Societatea de Transport București a concediat până în prezent aproximativ 300 de șoferi și vatmani care au refuzat să iasă pe traseu la greva ilegală de la începutul anului, dar Tribunalul București a dispus reintegrarea a 20 de angajați STB, potrivit directorului general, Adrian Criț. Pe de altă parte, STB a angajat aproximativ 70 de vatmani și 200 de șoferi noi pentru a acoperi deficitul de personal după deciziile de concediere, a explicat Criț în cadrul unei conferințe la Salonul Auto București.
În cele cinci zile ale protestului ilegal, Societatea de Transport București a avut pierderi de 15 milioane de lei, a arătat Economedia, iar în urma acțiunii ilegale care a lăsat bucureștenii cu bilete și abonamente fără transport în comun, Vasile Petrariu, liderul celui mai mare sindicat din STB, și-a dat demisia din funcția de consilier general în PMB și din PSD.
Șeful STB spune că decizia instanței privind suspendarea deciziilor de concediere nu este definitivă, dar este executorie. „Au fost disponibilizați aproximativ 300 de conducători de vehicule, este adevărat că sunt procese la Tribunalul București, se judecă, o parte dintre angajați au obținut clemența instanței și au primit sancțiuni mai mici decât ce a dispus societatea. Instanța a decis ca, de la decizia de desfacere a contractului individual de muncă, să fie reangajați cu salariu redus 10% pentru trei luni, nu cred că sunt mai mult de 20 de cazuri în momentul de față. În orice caz, s-a constatat că greva a fost ilegală. Dacă vorbim de noi angajări, pentru manipulanți (n.r vatmani), undeva la 70 pentru tramvaie, iar dacă vorbim despre șoferi de autobuz și troleibuze, undeva la 200 de șoferi”, a spus Criț.
Din februarie 2023, salariile STB cresc cu 10%, după cum Economedia a scris aici. În ianuarie, la declanșarea grevei ilegale, venitul minim net (salariu de încadrare plus sporuri) era de aproximativ 4.350 de lei pentru un șofer/vatman, dar cu ore suplimentare aceștia pot câștiga și 6.000-8.000 de lei, a precizat șeful STB într-un interviu pentru gândul.ro.