Conducerea Boeing va părăsi compania, după mai multe incidente în care au fost implicate aeronavele

avion, boeing 777 200 Sursă foto: G4Media.ro

Directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, va părăsi producătorul de avioane până la sfârșitul acestui an, a anunțat compania, scrie BBC. Amintim că aeronavele Boeing au fost implicate în mai multe incidente în ultimele luni, printre care inclusiv o trapă desprinsă în timpul zborului.

Boeing a mai spus că șeful diviziei sale de linii aeriene comerciale se va retrage imediat, în timp ce președintele acesteia nu va candida pentru realegere.

Firma se confruntă cu o criză din ce în ce mai gravă, când o ușă neutilizată a explodat la un Boeing 737 Max la scurt timp după decolare. Nimeni nu a fost rănit, dar standardele de siguranță și de control al calității ale firmei au fost supuse unei noi examinări.

Calhoun a preluat funcția de director general la începutul anului 2020, după ce șeful anterior, Dennis Muilenburg, a fost demis în urma unuia dintre cele mai mari scandaluri din istoria sa.

În decurs de cinci luni, două avioane 737 Max nou-nouțe au fost pierdute în accidente aproape identice care au provocat moartea a 346 de pasageri și membri ai echipajului.

Calhoun a promis să consolideze „cultura de siguranță” a Boeing și să „reconstruiască încrederea”.

Cu toate acestea, în luna ianuarie a acestui an, o ușă de ieșire de urgență dezafectată a explodat de pe un nou Boeing 737 Max al companiei Alaska Airlines la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Internațional Portland.

Un raport inițial al Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA a concluzionat că patru șuruburi menite să fixeze ușa în siguranță la aeronavă nu fuseseră montate.

Se pare că Boeing se confruntă cu o anchetă penală privind incidentul în sine, precum și cu acțiuni în justiție din partea pasagerilor aflați la bordul avionului.

Calhoun a declarat luni: „Ochii lumii sunt ațintiți asupra noastră și știu că vom depăși acest moment ca o companie mai bună”.

Într-o scrisoare adresată personalului, acesta a descris incidentul de la Alaska Airlines ca fiind un „moment de cotitură” pentru Boeing și a spus că trebuie să răspundă cu „umilință și transparență totală”.

El a spus că a acceptat inițial să devină director general „din cauza circumstanțelor fără precedent cu care se confrunta compania în acel moment”.

Sursă foto: G4Media.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *