De ce crede Elon Musk că 1 milion de oameni vor putea trăi pe Marte până în 2040

elon musk, spacex, tesla, miliardar american, twitter Sursa foto: Patrick Pleul / POOL / AFP

Elon Musk își intensifică planurile privind sosirea oamenilor pe Marte și apoi colonizarea planetei, potrivit unui raport din The New York Times. În urma testelor de succes cu noua sa rachetă Starship și a unei creșteri salariale pentru angajații Tesla, se pare că el crede că totul este posibil în aproximativ 20 de ani, scrie Inc.com.

Un angajat SpaceX a declarat pentru Times că Musk a declarat în aprilie că anticipează că aproximativ un milion de oameni ar putea trăi pe Marte în aproximativ două decenii. Musk și-a câștigat reputația de a stabili termene ambițioase pentru proiecte și apoi de a nu le respecta, cum ar fi proiectul DearMoon recent anulat împreună cu miliardarul Yusaja Maezawa, programat inițial pentru 2023; lansarea accelerată a Robotaxi de la Tesla, amânată pentru o prezentare în octombrie; și inițiative mai întârziate, cum ar fi Cybertruck.

Totuși, el face pregătiri pentru Marte. Se pare că Musk le-a cerut oamenilor de știință de la SpaceX să dezvolte o serie de noi tehnologii care se pot adapta în spațiu. El are echipe care cercetează locuințele sub formă de dom, costumele spațiale și chiar procrearea într-o potențială colonie marțiană.

Sursa foto: Patrick Pleul / POOL / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *