Danezii de la European Energy intră pe piața din România. Compania vrea să devină un jucător important pe piața locală de energie regenerabilă

European Energy, parc fotovoltaic, panouri solare Sursa foto: europeanenergy.com

Compania daneză de energie regenerabilă European Energy, care dezvoltă, finanțează, construiește și operează parcuri eoliene și solare, precum și instalații de hidrogen și capacități de stocare la nivel global, a deschis o filială în România, ca parte a planurilor de extindere a prezenței internaționale și a strategiei de a deveni un jucător important pe piața locală, anunță reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă. Începând din septembrie, Ioannis Kalapodas a fost numit Head of Office al reprezentanței din București și va conduce activitățile European Energy în România.

Cu peste 10 ani de experiență pe piața internațională a energiei regenerabile, Ioannis Kalapodas a deținut anterior roluri de conducere în arii precum Business Development, Project Development, Engineering, Procurement and Construction, Project and Finance Management, dezvoltând expertiză relevantă și valoroasă în această industrie. Înainte de acest rol, a deținut funcții de conducere pe piața din România din 2012, având astfel înțelegere amplă asupra sectorului energetic local. În noul rol de Head of Office, Ioannis Kalapodas se va concentra pe strategia de expansiune a European Energy pe piața românească, urmărind să construiască prezența companiei prin dezvoltarea de noi proiecte și investiții.

„România se pregătește pentru o creștere semnificativă în zona regenerabilelor, ceea ce va conduce la o transformare majoră a sectorului energetic local și, de asemenea, la multe beneficii pentru consumatori și mediu. Tendințele din lume sunt foarte clare: tehnologia și prețul accelerează dezvoltarea energiei regenerabile în următorii ani și sunt bucuros să contribui la tranziția verde a României, o țară care este considerată printre prioritățile noastre la nivel global”, spune Ioannis Kalapodas, Head of Office al European Energy în România.

European Energy intră pe piața locală într-un moment în care România intenționează să adauge o capacitate nouă de 6,9 GW de energie din surse regenerabile până în 2030. Se estimează că mai mult de 3,7 GW din această capacitate vor fi proiecte solare. România are ca obiectiv atingerea unei cote de 30,7% din consumul de energie al țării provenite din surse regenerabile până în 2030. Acest obiectiv ambițios asigură României un rol important în regiunea Europei Centrale și de Est și va avea un impact major asupra reducerii emisiilor de CO2 în țară.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„După câțiva ani de stagnare a investițiilor majore în sectorul energiei din surse regenerabile, cauzate de legislație, piața românească arată din ce în ce mai interesant și unul dintre motive este recenta ridicare a interdicției privind încheierea contractelor de achiziție a energiei electrice (Power Purchase Agreements). Acest lucru permite sectorului energetic să devină mai puțin volatil pentru potențialii investitori ”, spune Ioannis Kalapodas.

În prezent, România are o capacitate totală instalată de 3 GW în parcurile eoliene și de aproape 1,4 GW în centralele solare, conform datelor oficiale ale Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Așadar, capacitatea existentă de producție a energiei electrice din aceste surse regenerabile va crește de peste două ori până la finele lui 2030. Cererea mai mare de energie regenerabilă nu numai că va schimba consumul de energie electrică, ci va transforma și transportul greu și sectorul de încălzire a clădirilor, în deceniile următoare.

Fondată în 2004, European Energy a instalat și a investit în aproximativ 2 GW în parcuri eoliene și solare în 16 țări și are o capacitate de 1,1 GW de energie regenerabilă în construcție în opt țări din Europa, Brazilia, SUA și Australia.

Printre proiectele sale globale se numără Kassø – un parc fotovoltaic de 300 MW în construcție în Danemarca, ce se așteaptă să fie conectat în trimestrul doi din 2022, Troia – cel mai mare parc fotovoltaic din Italia, finalizat în vara anului 2020, cu o capacitate de 121,5 MW, Ømø Syd – un parc eolian de 320 MW în curs de dezvoltare în Danemarca sau Zinkgruvan – un parc eolian de 53 MW operațional în Suedia.

Compania intenționează să devină un jucător important la nivel mondial în sectorul regenerabil, cu proiecte în instalații de stocare și hidrogen. În asociere cu REintegrate, un startup danez din sfera Power-to-X, European Energy va construi o nouă instalație de e-metanol verde în Danemarca, care va aproviziona, printre alții, pe Mærsk A/S, cel mai mare transportator maritim de containere și operator de nave din lume.

European Energy susține Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. Obiectivul nostru principal este obiectivul numărul șapte: Asigurarea accesului la energie accesibilă, fiabilă, durabilă și modernă pentru toți. O mare parte a soluției la criza climatică este chiar în fața noastră – și este cea mai ieftină formă de energie: solară și eoliană. La European Energy, vom face tot posibilul pentru a susține tranziția verde în anii următori. Ne așteptăm să construim în jur de 500 MW de capacitate energetică fără combustibili fosili în fiecare an – salvând planeta de la aproximativ 1,25 milioane de tone de CO2.

Obligațiunile European Energy sunt listate la bursa Nasdaq Copenhaga. Compania are obligațiuni verzi care sunt listate la bursa durabilă a Nasdaq și a obținut recent o nouă obligațiune senior verde de 300 de milioane EUR.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: