Cum să îți găsești vacanțe în România la prețuri reduse? Sfaturile unei platforme de turism

Hosman sursa sibiu-turism.ro Hosman sursa sibiu-turism.ro

Rezervările realizate în perioade de reduceri, alegerea unor pachete flexibile sau folosirea voucherelor de vacanță sunt câteva metode prin care turiștii pot beneficia de cel mai mic preț și în cazul vacanțelor interne, conform specialiștilor de la platforma Travelminit.

Rezervări realizate în perioadele de reduceri 

“În mod tradițional românii au între 2 și 4 vacanțe interne pe an, dintre care una mai lungă în sezonul de vară și restul de 3-4 nopți în funcție de zile libere, vacanțele copiilor, sărbători personale etc. Agențiile și hotelierii au două perioade de reduceri în fiecare an, în general în octombrie / noiembrie și ianuarie”, spun reprezentanții platformei.

De curând, Travelminit a adăugat acestei liste cu perioade de reduceri și Săptămâna albă a sejururilor, care se desfășoară până pe 21 noiembrie.  Ofertele din Săptămâna albă includ reduceri de până la 39%.

De asemenea, pe lângă nopțile de cazare, hotelierii și proprietarii de vile și pensiune încearcă să-și atragă clienții cu facilități și servicii suplimentare incluse în promoție, cum ar fi cinele festive, accesul la SPA, ciubăr sau piscină, grătar, terenuri de sport, locuri de joacă, drumeții în natură și multe altele, ofertele fiind concepute atât pentru familii și grupuri mari, cât și pentru cupluri.

Pachete flexibile pentru turiștii care își doresc mai multă libertate când vine vorba de planificarea vacanței

O altă opțiune eficientă pentru cei care doresc să se bucure de sejururi în România este și alegerea unor pachete flexibile de vacanță, spun reprezentanții platformei. “Pe scurt, dacă aveți vouchere de vacanță care expiră curând sau dacă doriți să profitați de pachetele promoționale disponibile acum, însă nu aveți o certitudine în privința datei de călătorie, platforma le oferă clienților posibilitatea de a rezerva pachete flexibile, fără date sau destinație, având posibilitatea de a opta mai târziu pentru data și destinația de vacanță. În felul acesta, imprevizibilul care marchează călătoriile din prezent nu va mai fi un motiv de îngrijorare pentru turiști”.

Plata sejururilor în România cu voucherele de vacanță

Un alt avantaj care se poate valorifica e plata pachetelor de cazare cu voucherele de vacanță. Având în vedere faptul că turismul intern a fost afectat de restricțiile și măsurile de siguranță luate în contextul pandemiei, multe vouchere (tichete și carduri) de vacanță au rămas neutilizate. “Vestea bună, însă, este că cei care doresc să se bucure de un sejur în țară încă mai pot achiziționa cazări cu voucherele nefolosite rămase din anii trecuți (2019 și 2020), înainte ca ele să expire”, spun reprezentanții blogului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: