Continental intră pe piața tiny houses, ca răspuns la creșterea chiriilor și a locuințelor aglomerate din orașe

ContiHome Sursa foto: Continental

Producătorul de componente auto Continental vrea să intre pe o piață care capătă tot mai mult avânt în ultima vreme, cea a tiny houses. De altfel, tot mai mulți oameni preferă să se mute în așa numitele tiny houses, în care își trăiesc viața.

„Noul nostru showroom se numește ContiHome și arată diversele opțiuni pe care le oferim cu paleta noastră largă de produse”, explică Ralf Imbery, Director de Inovare, Transformare și Design la Continental. „O casă care a fost dezvoltată de la zero cu competența noastră în industria de construcții și mobilă și know-how-ul nostru de suprafață.”

Continental nu a mobilat pur și simplu o mică clădire cu propriile sale materiale, ci a conceput, proiectat și construit întreaga casă. Rezultatul tuturor acestor lucruri este o casă mică inteligentă și mobilă, care reflectă tendințele actuale și oferă, de asemenea, o privire asupra viitorului vieții, făcând tangibil întregul portofoliu de produse la târguri și evenimente.

Continental consideră că modelele de tiny houses reprezintă un răspuns la creșterea costurilor cu chiria, lipsa spațiului de locuit și deficitul de resurse. Problema e însă că, potrivit oficialilor Continental, ContiHome a fost creat ca un concept pentru a prezenta expertiza companiei în domeniul suprafețelor pentru design interior și exterior.

Prin urmare proiectul este doar un demonstrație, o casă de spectacol.

„ContiHome nu este un produs, ci o abordare holistică care introduce mai mult de 20 dintre materialele noastre și le prezintă într-un concept de casă mică. ContiHome este departe de a fi produs în masă – în prezent există un singur ContiHome pe planeta Pământ. Și acesta cu siguranță nu este de vânzare. Și totuși, nu există planuri de a începe producția în serie”. susțin reprezentanții Continental.

Contihome are 32 mp și beneficiază de un concept de design holistic constând din diferite materiale de suprafață, elemente de design și zone funcționale care pot fi selectate după cum este necesar. Elementele care influențează starea de spirit coordonate, cum ar fi iluminarea și sunetul, pot fi controlate cu ușurință prin aplicație sau un ecran tactil situat la ușa de la intrare.

Principalele virtuți ale ContiHome sunt mobilitatea și flexibilitatea. Montat pe o remorcă, aceasta își poate schimba locul în orice moment. De asemenea, este complet mobilat. Mobilierul multifuncțional, care servește drept bufet, post de lucru sau zonă de luat masa, este deosebit de flexibil, la fel ca și puntea retractabilă și compartimentele de depozitare ascunse din scări și zona de relaxare. Șemineul electric ascuns din bucătărie este ți el o soluție inteligentă, funcționează cu abur și poate fi folosit și ca separator de cameră.

De asemenea, profilele de ferestre laminate pot fi 100% reciclate și pot fi utilizate pentru a produce elemente noi de ferestre pentru un al doilea ciclu de viață.

Mobilierul, podelele, pereții, ferestrele, fațadele și puntea sunt toate acoperite cu suprafețe ușor de întreținut și cu viață lungă.

Sursa foto: Continental

„În general, ne străduim pentru longevitate în dezvoltările noastre, totul este orientat spre a ne asigura că materialele noastre pot fi folosite cât mai mult timp posibil”, clarifică situația Imbery.

În special în spațiile mici, unde percepțiile senzoriale sunt concentrate, este important ca diferitele materiale, forme și culori să se armonizeze între ele într-un mod optim. Designul holistic joacă, de asemenea, un rol important în ceea ce privește diversele situații de viață pentru care ContiHome poate fi utilizat. Se caracterizează prin design industrial și este distinctiv, rectiliniu și pragmatic.

Un exemplu de accente individuale este tapetul din zona de dormit, care este realizat din piele artificială imprimată digital.

„Cu ContiHome, dorim să invităm clienții și partenerii să gândească în afara cutiei”, spune Ralf Imbery. „De aceea am combinat diferitele caracteristici ale produselor noastre într-un singur proiect – inovator, proiectat cu suprafețe funcționale, durabil și inteligent. Și inspirăm un nou mod de a gândi.”

ContiHome este răspunsul companiei la zonele rezidențiale dens populate, la creșterea chiriilor și la cererea în creștere pentru alternative de viață mai durabile.

Doi ani de pandemie au dat din nou un impuls suplimentar celor două mega-tendințe ale stilului de viață: birourile la domiciliu și cocooningul social (oamenii preferă să se întâlnească cu familia, prietenii și cunoștințele acasă, decât să iasă împreună).

Un sondaj al institutului de cercetare a pieței și a opiniei YouGov a constatat că interesul pentru casele mici s-a dublat mai mult în ultimii un an și jumătate. Pe lângă concentrarea asupra a ceea ce este important, creșterea prețurilor imobiliarelor și a costurilor de construcție, precum și blocajele aprovizionării cu materiale de construcții au contribuit la acest lucru. Drept urmare, aproximativ 23% dintre persoanele chestionate și-ar putea imagina că trăiesc într-o casă mică.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: