Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Saint Gobain preia Duraziv de la Daniel Guzu

Duraziv, santier, reabilitare cladiri Sursa foto: Duraziv, Facebook

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia, anunțată de la sfârșitul acestei primăveri, prin care Saint Gobain Construction Products Romania preia societățile Duraziv și Duraziv Color.

Duraziv a fost fondată de omul de afaceri Daniel Guzu. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro și 200 de angajați.

„În această nouă etapă, vom continua să ne dezvoltăm împreună și să proiectăm materiale de cea mai înaltă calitate”, spune Daniel Guzu, director general al grupului Duraziv.

Saint Gobain a anunțat recent o investiție de 45 de milioane de euro într-o nouă linie de producție a gips-cartonului în fabrica de la Turda. Investiția vizează creșterea capacității de producție a plăcilor din gips-carton pentru a satisface nevoile în creștere ale pieței din România și din regiune. Compania tura la maxim motoarele pentru producția de plăci din gips-carton, lucru care a făcut ca o parte din cerere să fie acoperită din importuri.

Saint Gobain Construction Products SRL deține un portofoliu diversificat de materiale și servicii pentru anvelopare exterioară (acoperișuri, tencuieli pentru fațade, sisteme de izolație la exterior, geamuri izolante etc.) și pentru placări la interior (izolații, gips-carton, plafoane etc.).

Grupul Saint Gobain are în România douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

Duraziv este o societate înființată în 2003, care are ca obiect principal de activitate fabricarea altor articole din beton, ciment şi ipsos, dar și vopsele.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, așa că tranzacția s-a închis cu succes.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: