Companie românească de inginerie și tehnologie Simtel Team a raportat un profit net de 3,5 milioane de lei în trimestrul al treilea din 2022

Listare Simtel Team Sursa foto: BVB

Companie românească de inginerie și tehnologie Simtel Team, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 68,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2022 și un profit net de 3,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, de 84%, telecomunicațiile au reprezentat 15%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 1%.

„În primele nouă luni din 2022, activitatea echipelor Simtel a fost una dinamică, având în vedere contextul de piață marcat de o serie de evenimente, printre care declanșarea războiului în Ucraina, creșterea prețurilor la energie și inflația în continuă creștere. Pe scurt, 2022 este un an dificil, dar unul în care companiile și oamenii au realizat importanța pe care eficiența energetică o are asupra viitorului nostru. Prin urmare, pe parcursul acestui an, tot mai multe companii au venit către noi cu solicitări pentru implementarea de soluții regenerabile, precum instalarea de panouri fotovoltaice. În primele nouă luni ale anului, portofoliul nostru de clienți s-a extins cu 56 clienți noi din sectoare diversificate. Mai mult, în această perioadă am semnat 68 de noi contracte ce vizează instalarea de centrale electrice fotovoltaice, cu o putere instalată totală de aproximativ 56 MWh. În acest context, suntem încrezători că ne vom atinge țintele de buget pentru anul acesta, iar perspectivele pentru viitor ne fac să fim optimiști, în ciuda circumstanțelor economice dificile”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team. 

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

La nivel individual, cifra de afaceri s-a ridicat la 66,4 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, o creștere cu 160% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 2,7 milioane de lei. Rezultatele din primele nouă luni ale anului au fost determinate de performanța excelentă și continuă a liniei de business de energie regenerabilă, care a generat 84% din cifra de afaceri totală, o creștere a ponderii totale cu 5 puncte procentuale. Prin urmare, această divizie, care se concentrează în primul rând pe soluții de eficientizare a consumului de energie prin construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperișurile acestora sau în cadrul parcurilor fotovoltaice mari, construite pe teren, a contribuit cu aproximativ 55,8 milioane de lei la cifra de afaceri pentru primele nouă luni din 2022, comparativ cu 20,2 milioane de lei generate anul trecut. 

Linia de business de integrator în domeniul telecomunicațiilor a contribuit cu 15% la cifra de afaceri totală, și a generat venituri de aproximativ 10 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, față de 5,1 milioane de lei anul trecut. Ponderea celorlalte linii de business a rămas nesemnificativă, reprezentând 1% din cifra de afaceri totală, în linie cu ponderea înregistrată și în primele nouă luni ale anului trecut. 

„Rezultatele generate pentru perioada încheiată la 30 septembrie 2022 ne confirmă faptul că strategia noastră de creștere este pe drumul cel bun. Pe termen lung, suntem dedicați planurilor noastre de a continua să dezvoltăm toate cele trei linii de business ale companiei: energie regenerabilă, telecomunicații și automatizări industriale. Astfel, vom continua să ajutăm companiile să eficientizeze consumul de energie și să devină mai performante, prin dezvoltarea de centrale electrice fotovoltaice pentru acestea. Vom sprijini oamenii să comunice mai bine, prin dezvoltarea și construcția de rețele de telecomunicații pentru operatorii mobili de telecom. De asemenea, ne vom implica puternic în activitatea de automatizare a echipamentelor industriale. Pe lângă aceste activități, ne vom axa și pe construirea de rețele de stații de încărcare pentru mașini electrice, unde am dezvoltat o aplicație funcțională, iar acum lucrăm la partea de design și marketing, efectuarea de R&D pentru eficiență energetică și roboți industriali dezvoltați de Advanced Robotics. În plus, vom efectua operare și prognoză pentru energie regenerabilă prin ANT Power Energy, dar și producție de energie prin SPV-urile create pentru această activitate”, a adăugat Iulian Nedea. 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: