Compania românească Sameday va cumpăra firma ungară de logistică Furgefutar.hu/ Tranzacția a fost aprobată de autoritatea bulgară de reglementare

Sameday Sursa foto: Sameday

Autoritatea de concurență din Bulgaria a anunțat că a aprobat propunerea de preluare a firmei ungare de logistică Furgefutar.hu de către grupul românesc de livrare de colete Sameday, care operează și în Ungaria și Bulgaria, scrie Seenews.

Tranzacția notificată nu va afecta concurența, în ciuda creării unei suprapuneri orizontale pe piața bulgară a serviciilor de livrare de curierat, a afirmat Comisia pentru Protecția Concurenței (CPC).

CPC a constatat că cota de piață combinată a celor două societăți este de 0-5% atât pentru serviciile de curierat intern, cât și pentru cele internaționale.

Delivery Solutions, cu sediul în București, care operează sub brandul Sameday, este specializată în comerțul cu amănuntul al produselor nealimentare și al articolelor de modă, precum și în servicii de livrare de alimente, intermediere de marketing și livrare de colete. Aceasta este controlată de retailerul român Dante International, care administrează platforma de comerț electronic eMAG. În Bulgaria, Delivery Solutions controlează indirect și Parcel Delivery.

Ca parte a tranzacției, unitatea maghiară a Sameday va achiziționa 80% din capitalul social al Furgefutar.hu, inclusiv filiala sa din România, Allpacka Logistics.

Achiziția vizează consolidarea poziției de piață a Sameday, îmbunătățirea eficienței și creșterea dimensiunii grupului. Aceasta se aliniază strategiei de investiții a Sameday de creștere rapidă în Europa Centrală și de Est și de extindere a bazei sale operaționale, permițând scăderea costurilor operaționale și reducerea prețurilor pentru consumatori.

Furgefutar.hu Szolgaltato Kft. fondată în 2010 și cu sediul în Budapesta, oferă soluții logistice internaționale la costuri reduse și servicii door-to-door din și către Ungaria, precum și în peste 200 de țări, inclusiv Bulgaria. Compania este deținută majoritar de cei trei fondatori ai săi, care dețin o participație cumulată de 59 %, restul fiind deținut de investitori privați.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: