Compania de Investiții a statului a lansat în licitație un contract de 66 milioane lei pentru bazin olimpic de înot în Vaslui

bazin olimpic Sursa foto: Unsplash / Brian Matangelo

Compania Națională de Investiții a lansat în SICAP un contract cu o valoare de 66 de milioane de lei pentru realizarea obiectivului „Construire bazin înot olimpic” în orașul Vaslui.

Contractul vizează toate etapele aferente construcției, de la proiectare și organizarea de șantier la execuția propriu-zisă a lucrărilor și recepția și are o durată totală de 58 de luni. Terenul pe care va fi amplasat viitorul bazin olimpic este în suprafață de 10.300 de metri și aparține municipiului Vaslui, pe el fiind acum mai multe clădiri administrative și un strand, toate în paragină, ce urmează a fi demolate.

Accesul în viitorul complex se va face pe alee auto și pietonală, iar lucrările vor presupune și hidroizolație. „Având în vedere posibilele creşteri ale nivelului pânzei freatice, (măsurătorile de nivel au fost executate în timpul iernii) se recomandă hidroizolarea fundaţiei viitorului bazin de înot”, este precizat în Fișa de Date a licitației.

Ofertele se deschid în 12 mai, departajarea lor se face în funcție de preț, experiența echipei de proiect și metodologia propusă în abordarea contractului.

CNI funcționează ca societate comercială pe acțiuni aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării și are ca principal obiect de activitate executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor. Pentru 2022, Compania are un buget de investiții de 260 milioane lei.

Principalele domenii în care CNI implementează investiții, potrivit descrierii de pe site-ul propriu, sunt:

  • Sport de masă sau de performanță (subprogramele săli de sport, bazine de înot și complexuri sportive, patinoare)
  • Cultură și învățământ (subprogramele așezăminte culturale, instituții de învățământ superior de stat, săli de cinema)
  • Social (subprogramele unități sanitare în mediul urban, lucrări în primă urgență)
  • Justiție (obiectivele realizate în baza celor două memorandumuri încheiate între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Public și Ministerul Justiției, respectiv Serviciul Român de Informații).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: