Compania de car sharing Spark Technologies va primi 30 mil. euro de la fondul de investiții GEM și vrea să se extindă inclusiv în România

spark Sursa foto: Spark Technologies

Compania de car sharing Spark Technologies, care utilizează doar mașini electrice, a semnat un acord cu Global Emerging Markets (GEM), un fond privat de investiții alternative cu sediul în Luxemburg, pentru un angajament de capital în valoare de 30 de milioane de euro ce urmează să fie alocat pentru a garanta achiziția de acțiuni pentru un termen de 36 de luni, ca urmare a listării publice a Spark.

Veniturile din această finanțare vor fi utilizate pentru intrarea pe noi piețe din orașe ale Uniunii Europene, extinderea bazei de clienți a companiei și a dimensiunii flotei auto, precum și pentru dezvoltarea ulterioară a sistemelor software.

„Acordul cu GEM ne-a ajutat să asigurăm finanțarea necesară pentru a stimula creșterea anuală, întrucât ne propunem să ne extindem flota de mașini electrice și să intrăm pe piețe noi. Finanțarea garantată disponibilă la momentul în care compania va deveni publică, oferă un avantaj firmei SPARK, permițându-i să continue procesul de extindere a operațiunilor”, a declarat Nerijus Dagilis, CEO și Președinte al Spark Technologies.

În prezent, compania operează pe trei piețe europene, Lituania, Bulgaria și România, având peste 250.000 de utilizatori înregistrați. În ciuda restricțiilor de mobilitate cauzate de pandemie.

În România baza clienților a crescut cu 260% în ultimul an, în timp ce numărul călătoriilor finalizate a crescut cu 435%.

În prezent, Spark are o flotă de 400 de vehicule format în totalitate din vehicule electrice. În ceea ce privește planurile de viitor pentru această țară, compania își propune să își dezvolte în continuare infrastructura de distribuire a mașinilor electrice, să își concentreze eforturile în direcția creșterii bazei de clienți și să introducă noi modele de mașini electrice.

„În următoarele luni, prioritățile noastre se vor concentra spre perfecționarea și extinderea serviciilor noastre în țară, precum și în continuarea creșterii bazei noastre de utilizatori, încercând să atragem mai mulți consumatori cu conștiință ecologică”, a spus Dimitar Stoyanov, country manager la Spark Car Sharing SRL, România, menționând totodată și impactul pe care acest lucru l-ar putea avea asupra vechii probleme de poluare a capitalei. „Interesul sporit pentru utilizarea mașinilor electrice poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului, în special în București, deoarece Spark le permite locuitorilor săi să se deplaseze prin oraș fără a agrava problema și mai mult”.

În urma acordului cu GEM, compania își propune să devină unul dintre cei mai importanți furnizori cu soluții de mobilitate ecologică din Europa.

„Un număr tot mai mare de consumatori și-au îndreptat atenția către soluții care promovează conștiința ecologică în toate domeniile vieții, inclusiv în modul în care se deplasează; mașinile electrice oferă confortul și accesibilitatea financiară pentru a face acest lucru într-un mod ce contribuie la construirea unor orașe viitoare mai curate și durabile”, a concluzionat Dagilis.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: