Compania americană NuScale Power, care vrea să construiască în România reactoare nucleare mici, concediază 28% din angajați

NuScale SMR centrale nucleare mici Sursa foto: NuScale

Compania americană NuScale Power a anunţat luni că va disponibiliza aproximativ 28% din angajaţii săi care lucrează în regim full-time, în cadrul unui plan de măsuri care vizează reducerea costurilor, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Toate aceste măsuri de reducere a costurilor, care includ şi disponibilizarea a 154 de angajaţi care lucrează în regim full-time, ar urma să permită realizarea unor economii cuprinse între 50 şi 60 de milioane de dolari pe an, a subliniat NuScale.

Reactorul modular de mici dimensiuni (SMR) dezvoltat de NuScale a fost aprobat anul trecut de Autoritatea de reglementare din SUA, devenind primul reactor de tip SMR aprobat în SUA.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

În pofida unui început promiţător pentru această nouă tehnologie din domeniul energiei nucleare, NuScale se confruntă cu probleme pe partea de costuri şi găsirea de clienţi, astfel că în luna noiembrie a anului trecut a fost nevoit să renunţe la unul din proiectele sale vizând construirea de reactoare SMR, proiect care era derulat în parteneriat cu o companie de utilităţi din statul Utah.

În luna mai 2022, Nuclearelectrica, NuScale si Nova Power & Gas au semnat un Memorandum de Înţelegere (MOU) pentru a analiza dezvoltarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti. În iunie 2022, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat alocarea unui grant de 14 milioane de dolari pentru următoarea etapă de dezvoltare a reactoarelor modulare mici NuScale în România – studiul preliminar de inginerie şi proiectare (FEED) pentru proiectul SMR din România.

Citește și:

România rămâne câmp de testare pentru reactoarele nucleare mici. Primul proiect nuclear de mici dimensiuni din SUA a fost anulat, după ce costurile au crescut cu peste 50%: NuScale pune capăt proiectului din Utah. Controversele NuScale în SUA