CNAIR: Traficul de pe principalele autostrăzi și de pe DN1, supravegheat cu camere video/ Grindeanu: “Îţi vine acasă amenda dacă treci de 130”

speed camera, radar fix, camera viteza Sursa foto: pexels.com

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să doteze cu camere de supraveghere autostrăzile A1, A2, A3 şi DN 1, valoarea investiţiei fiind de 220 de milioane de lei fără TVA, a anunțat șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Cu ajutorul acestor camere vor putea fi sancţionaţi şoferii care depăşesc viteza legală, dar vor fi depistate şi alte eventuale incidente.

”Avem un pachet, practic, de trei contracte care au ca obiectiv dotarea cu sisteme ITS – sisteme inteligente de transport, a autostrăzilor existente, mă refer aici la A1, A2, A3, precum şi DN 1, dotare, pe de o parte, şi modernizarea, upgrade-ul celor care sunt existente în momentul de faţă. Avem o valoare estimată pentru cele trei contracte de aproximativ 220 de milioane de lei fără TVA. Acest sistem va face parte din viitorul sistem e-SIGUR. Camerele sunt în jur de 250 pe acest contract expres, din care şase camere radar, iar restul sunt pentru depistarea incidentelor şi pentru protejarea spaţiilor de servicii. Sistemul va fi gestionat de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră. Informaţiile pe ce înseamnă viteze depăşite vor ajunge la Poliţia Rutieră”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

El a fost întrebat ce firme au câştigat aceste licitaţii.

”Avem mai multe contracte care au ca obiect camerele video. Ştiu că o licitaţie a fost câştigată de Vodafone, altă licitaţie a fost câştigată de Electra”, a afirmat Cristian Pistol.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat, în aceeaşi conferinţă de presă, dacă aceste camere nu vor afecta intimitatea şoferilor şi cum vor face autorităţile ca sistemul de supraveghere să fie conform.

”Nu cred că se vor face lucruri neconforme, ştiu acest lucru. Nu inventăm apa caldă. Peste tot în Europa există sistem de acest tip de monitorizare. Mai ales din zona asta s-a circulat mult înspre Vest, în Ungaria, în Austria, peste tot există acest sistem. Eu am păţit-o. Îţi vine acasă amenda dacă treci de 130”, a declarat Grindeanu.

El a adăugat că şi acest sistem de camere din Vestul Europei, pe lângă o reţea de autostrăzi bine puse la punct, a contribuit la un număr scăzut de accidente rutier comparativ cu România.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Varză!
    Cine trebuie sa scape scapa de camere!
    Așa cum a fost toata vara asta pe: A2, A3, A1!
    Debandada rutiera totală!
    La umbra poliției “vigilente” care a prins câțiva restul traficului a fost haos organizat, ilegalitati in conducere si nicio preventie!😇

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.