Municipiul Brașov a scos la licitație un contract de 11 milioane lei pentru lucrări de proiectare și execuție a unui parc cu specific sportive, unde să se poată practica sporturi ca patinajul cu rotile, skatingul și biciclismul acrobatic. Amenajat în zona Podul Fartec, un important nod feroviar, auto și pietonal, proiectul ar fi o necesitate și a fost cerut de tinerii din oraș.
Spațiile de sub pasajele din zona Fartec care se vor transforma în parc tematic au o suprafață cumulată de 9.000 de metri pătrați, iar acest parc va fi împărțită în trei zone, A, B, C, pe tipul de sport practicat.
„Proiectul este un element de noutate, dar și de necesitate în același timp în condițiile introducerii de soluții de mobilitate alternativă cu bicicleta, trotinete, role, skateboard. Comunitatea practicanților de sporturi urbane (skateboard, role, bmx, trotinete, etc) este reprezentată de un număr impresionant de amatori și iubitori ai sportului. În special tinerii adolescenţi, dar nu numai, au solicitat în nenumărate rânduri municipalităţii crearea de spaţii cu destinaţia skateboard parcuri sau BMX parcuri, este descrierea parcului sportiv). Proiectul mai prevede zone pentru comercializare produselor alimentare sau toalete publice. De asemenea, sunt prevăzute panouri între calea ferată şi zona de skateboard, dar şi plase de siguranţă, care să separe aceste spaţii de drumuri. Nu în ultimul rând, în proiect este prevăzută şi realizarea unui sistem de iluminat, astfel încât să fie posibilă folosirea spaţiului şi după lăsarea întunericului.
În septembrie 2022, când primarul Allen Coliban a prezentat acest proiect, edilul spunea că acest parc va fi cel mai mare, de acest tip, din țară. Skate-park-ul va fi împărţit în trei zone, respectiv „Pump track” (cu amenajări în valuri, ce vor putea fi utilizate şi de biciclişti sau trotinetişti), „Jump park” (cu amenajări pentru sărituri) şi „Street park” (unde se vor putea face diferite acrobaţii „Amenajarea acestui skate-park sub pasaje ar permite practicarea sportului pe tot parcursul anului, inclusiv de condiţiile meteo. De asemenea, acest skate-park ar putea fi corelat cu o amenajare mai amplă a zonei”, a declarat unul dintre proiectanţi, arhitectul Marius Mitran.
Ofertele se deschid în 13 martie, departajarea lor se face în funcție de preț, de exeperiența echipei de proiect desemnate și de metodologia general în abordarea contractului. Finanțarea este asigurată de la bugetul orașului.