Bosch își extinde centrul de inginerie de la Cluj, cu o clădire de 21 de milioane de euro

poza bosch Sursa foto: Bosch

Grupul german Bosch, furnizor de tehnologii și servicii, va da în folosință în 2024 o a doua clădire în cadrul Centrului său de Inginerie din Cluj. Lucrările de construcție au început în martie 2021 și au fost inaugurate oficial azi. Investiția totală planificată pentru acest proiect este de aproximativ 21 de milioane de euro, spun oficialii Bosch. Cele două clădiri de birouri pot găzdui în total peste 1400 de angajați, activând în cadrul unui model de lucru hibrid. Complexul din Cluj-Napoca face parte din hub-ul de Cercetare-Dezvoltare din regiune, alături de Budapesta și Sofia, iar inginerii de aici lucrează la programe care țin de conducerea autonomă și inteligența artificială.

Noua clădire, care va fi conectată cu sediul existent prin două pasarele, se va întinde pe o suprafață construită de circa 10.000 de metri pătrați și zece etaje, fiind prevăzută cu o parcare subterană. Aceasta se construiește în imediata vecinătate a clădirii de birouri deja operaționale, pe fosta platformă a fabricii de textile Flacăra, în apropiere de centrul municipiului Cluj-Napoca.

„Activitățile de dezvoltare ale Grupului Bosch în Romania au crescut în mod constant și sustenabil în ultimii ani, astfel că am decis extinderea Centrului de Inginerie din Cluj cu o a doua clădire, care să susţină această creştere şi să asigure infrastructura necesară pentru noi proiecte complexe”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România. Acesta a menționat că Bosch va investi în arii precum mobilitatea sustenabilă – automatizată, electrică și conectată-, Internetul lucrurilor și inteligența artificială. “Prin consolidarea poziției Centrului de Inginerie din Cluj, experții noștri locali au o contribuție din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global”, a continuat Boldijar.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

István Szászi, General Manager – Bosch Ungaria, a precizat că centrul de la Cluj este un pilon important al “hub-ului” de Cercetare-DEzvoltare pe care l-a creat Bosch în regiune. Acesta reunește trei centre: Budapesta, Cluj și Sofia și are în jur de 5000 de angajați.

Prima clădire a centrului a fost inaugurată în februarie 2020 și are o suprafață construită de 17.000 metri pătrați. Centrul are în jur de 1000 de angajați acum la Cluj, cu expertiză în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității. Aceștia lucrează la dezvoltarea unor soluții bazate pe inteligența artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și Internetul lucrurilor. Bosch lucrează în sistem hibrid și va extinde acest model și în lunile următoare. În această perioadă, cam o treime dintre angajați vin fizic la birou, în funcție de proiectele la care l ucrează.

Noua clădire va permite extinderea echipelor și va avea inclusiv zone pentru testarea mașinilor, spațiu dedicat proiectelor studențești, sală de conferință și zone de relaxare. Cele două clădiri de birouri ale centrului din Cluj pot găzdui în total peste 1400 de angajați, activând în cadrul unui model de lucru hibrid. Aici, ingineri au proiecte în domeniul conducerii automatizate, electrice și conectate.

Reprezentanții Bosch, companie care are și o fabrică în județul Cluj, mai precizează că au dezvoltat parteneriate cu autoritățile locale, companiile partenere și mediul academic. Compania are în derulare trei programe de masterat și patru cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Reprezentanții grupului au anunțat recent că rezultatele financiare din România au fost peste așteptări în 2020. Mai precis, Bosch a încheiat anul fiscal 2020 cu vânzări consolidate în valoare de aproape 2,2 miliarde de lei (448 de milioane de euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ trei procente în comparație cu anul precedent. Vânzările totale nete, de 6,8 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au rămas la un nivel similar cu cel al anului anterior.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: