Boeing revine „pe verde” după un an şi jumătate de pierderi, după livrarea a 130 de avioane de tip 737 MAX

Boeing-737-MAX

Constructorul aeronautic american Boeing, care profită de la începutul anului de pe urma reluării livrării de avioane de tip 737 MAX, a anunţat miercuri că a revenit „pe verde” în trimestrul doi, după ce a înregistrat pierderi timp de şase trimestre la rând. Noul rezultat financiar ar urma să-i permită să desfiinţeze mai puţine posturi decât prevedea, relatează AFP, citat de News.ro.

Grupul, care din cauza Covid-19 preconiza să-şi reducă efectivul total al angajaţilor la 130.000 la sfârşitul lui 2021, de la 160.000 câţi avea la începutul lui 2020, a decis până la urmă să nu desfiinţeze toate aceste posturi.

Compania urmează să rămână la nivelul angajărilor actuale – de aproximativ 140.000 de oameni -, a precizat directorul general Dave Calhoun, într-un mesaj trimis angajaţilor.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Grupul a obţinut un profit net de 587 de milioane de dolari – din aprilie în iunie -, după ce a înregistrat pierderi de 2,4 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă cu un an mai înainte, marcată de prăbuşirea traficului aerian.

Cifra sa de afaceri a crescut cu 44%, la 17 miliarde de dolari.

Aceste venituri au la bază o reluare a livrării de avioane de tip 737 MAX, blocate la sol timp de 20 de luni, în urma a două accidente mortale, urmate de o reluare treptată a zborurilor în lume începând de la sfârşitul lui 2020.

Boeing a livrat 130 de astfel de avioane de atunci.

Situația sanitară, urmărită îndeaproape

Divizia Aviaţiei Comerciale a Boeing rămâne însă deficitară. Constructorul se confruntă, în paralel, cu o suspendare a livrării avioanelor de tip 787, după descoperirea unor „vicii” de fabricare.

Pentru a obţine bani, Boeing se bazează pe Divizia Apărării, Spaţială şi Securităţii, a cărei cifră de afaceri a crescut cu 4% în ultimul trimestru, dar şi pe Divizia Serviciilor pentru Clienţi, ale cărei venituri au crescut cu 17%.

Ajustat la acţiune şi în afara unor elemente excepționale, profitul Boeing a crescut la 40 de cenţi, în pofida faptului că analiştii anticipau, din contră, o pierdere de 72 de cenţi.

CEO-ul Boeing şi-a exprimat satisfacţia, într-un comunicat, faţă de „progrese importante” realizate de către grup şi faţă de o „îmbunătăţire a mediului pentru aviaţia comercială”.

În urma unor campanii de vaccinare împotriva Covid-19, traficul aerian a repornit în ultimele luni.

Însă, subliniază el, „noi supraveghem îndeaproape nivelul cazurilor de covid-19, distribuirea vaccinurilor şi situaţia comerţului mondial, care au devenit indicatori-cheie în stabilitatea sectorului” aeronautic.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: