Bill Gates este cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din SUA și nu se oprește aici / Răspunsul său la întrebarea de ce cumpără atât de mult s-ar putea să surprindă: „Nu este vorba de niciun plan măreț”

bill-gates_dms Sursa foto: Frédéric Legrand | Dreamstime.com

Bill Gates, cofondator al Microsoft, nu este doar un nume mare din domeniul tehnologiei și un filantrop. El este, de asemenea, cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din Statele Unite, deținând o suprafață impresionantă de peste 111.000 de hectare în întreaga țară. S-ar putea să vă întrebați de ce unul dintre cei mai bogați oameni din lume este atât de interesat de terenurile agricole, transmite publicația Benzinga, citată de G4Food.

Există multe teorii ale conspirației cu privire la motivul pentru care Bill Gates cumpără atât de multe terenuri agricole. Unii oameni cred că vrea să controleze aprovizionarea cu alimente sau să creeze penurii alimentare. Alții cred că încearcă să folosească terenurile pentru experimente ecologice sau pentru a promova anumite practici agricole care se potrivesc cu opiniile sale privind schimbările climatice. Unii chiar cred că manipulează piețele pentru propriul său câștig financiar sau pentru a beneficia de alte interese de afaceri ale sale, cum ar fi biotehnologia sau alimentele sintetice.

În timpul unei sesiuni „Ask Me Anything” organizate pe Reddit, Gates și-a clarificat motivele pentru care investește în terenuri agricole, declarând: „Dețin mai puțin de 1/4000 din terenurile agricole din SUA. Am investit în aceste ferme pentru a le face mai productive și pentru a crea mai multe locuri de muncă. Nu este vorba de niciun plan măreț – de fapt, toate aceste decizii sunt luate de o echipă de investitori profesioniști.”

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Nu doar Bill Gates. Investitorii instituționali pariază tot mai mult pe terenurile agricole

Sursa foto: Pixabay

Terenurile agricole sunt căutate ca un depozit de bogăție în vremuri grele, transmite Financial Times.

Investițiile au crescut brusc după criza financiară și de când a lovit pandemia. Managerii de active o văd ca pe o acoperire împotriva inflației care diversifică un portofoliu și produce randamente constante. Dar reputația terenului agricol ca refugiu sigur ar putea fi contestată de un climat în schimbare.

Terenurile agricole sunt deocamdată o clasă de active de nișă. În SUA, acestea reprezintă cel mult 3% din totalul deținerilor investitorilor instituționali. Totuși, se înregistrează o creștere rapidă: valoarea deținerilor de terenuri agricole din SUA ale grupurilor de investiții s-a dublat, ajungând la 16,6 miliarde de dolari în cei trei ani până în 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: