BAT România a amplasat cinci copaci solari în zone din centrul Bucureștiului

Copac solar BAT 2 Sursa foto: BAT

BAT România a amplasat cinci copaci solari în zone centrale din București, oferind opțiuni alternative de energie verde. Fiecare copac solar oferă o sursă de energie verde capabilă să susțină încărcarea a șaptezeci de dispozitive electronice zilnic, în format wireless sau USB.

În plus, copacul solar pune la dispoziția vizitatorilor săi acces gratuit la wi-fi, dar și un colț de odihnă și relaxare în cadrul unei plimbări prin București. Design-ul realizat permite, de asemenea, o integrare armonioasă în peisajul urban și susține adoptarea unui comportament responsabil față de mediu și de comunitate.

”Copacii solari reprezintă un mod foarte inventiv de a folosi energia solară: un copac alimentat cu energie solară este un generator de energie verde, dar și un spațiu de relaxare și conexiune, atât în mediul online, cât și fizic. Sustenabilitatea este în centrul afacerii noastre și ne bucurăm să fim din nou alături de partenerii noștri cu soluții inovatoare și responsabile pentru mediu și pentru comunitate, în drumul nostru către un viitor mai bun”, spune Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice pentru Aria Europa centrală și de sud din cadrul BAT.

Dispozitivele solare montate în București (zona Pieței Unirii, zona Pieței Universității și zona parcului IOR) au fost realizate de TripAtelier și Mannebunit și reprezintă o nouă invitație de a conștientiza importanța gesturilor simple și de a contribui, prin mici schimbări la îndemână, la protejarea mediului și a comunității.

În 2019, BAT România, Primăria Sectorului 3 și Green Academy au lansat în premieră o campanie în care 300 de scrumiere stradale au fost montate pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară și valorificarea lor energetică. Campania a fost dezvoltată ulterior în Constanța și Iași, urmând ca și alte orașe să se alăture în viitor.

În 2020, BAT a anunțat obiectivul de a atinge zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activități până în 2030 și emisiile produse de-a lungul lanțului valoric propriu până în 2050.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: