Bani pentru Securitatea Cibernetică: Programul ‘Europa Digitală’ alocă peste 7 miliarde de euro pentru a proteja economia digitală europeană / Prin PNRR, România are alocate 25 de milioane de euro. Secretar de Stat: “Transformarea digitală a instituţiilor statului este inevitabilă”

Cyber security, securitate cibernetica

Transformarea digitală a instituţiilor statului este inevitabilă şi extrem de importantă, mai ales în contextul în care hackerii dezvoltă constant metode pentru a declanşa atacuri din ce în ce mai complexe, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării Bogdan Dumea, la conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference, citat de Agerpres. Acesta a amintit că, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România are alocate 25 de milioane de euro pentru noile scheme digitale în domeniul securităţii cibernetice.

“Avantajul tehnologic este disponibil pentru noi toţi. În acelaşi timp, dependenţa noastră de tehnologiile avansate ne-a dat noi probleme şi noi vulnerabilităţi. Atacurile cibernetice pot perturba sau pot salva vieţi mai mult ca niciodată şi asta pentru că vieţile oamenilor sunt acum aşezate şi dependente. Odată cu aceste tehnologii avansate, hackerii dezvoltă constant noi metode pentru a declanşa atacuri din ce în ce mai complexe. Aceste atacuri pot genera daune semnificative nu doar financiare, ci şi probleme legate de securitate naţională. De aceea, transformarea digitală a instituţiilor statului este inevitabilă şi extrem de importantă pentru noi toţi. În acest sens, cloud-ul guvernamental şi interoperabilitatea instituţiilor publice au fost finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Dumea.

Oficialul a făcut referire, totodată, la fondurile alocate domeniului securităţii cibernetice, atât la nivel european, cât şi de România.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“România va găzdui foarte curând Centrul european de competenţă în domeniul securităţii cibernetice, un punct de referinţă pentru securitatea cibernetică de la nivel european. Peste 600 de astfel Centre de expertiză în securitate cibernetică din toate statele membre se vor afla sub o singură umbrelă, aici în Bucureşti. Vorbim despre securitate cibernetică, despre un ecosistem industrial interconectat la nivel european chiar aici, în România. Securitatea cibernetică este principala prioritate în cadrul Uniunii Europene şi de aceea au fost alocate fonduri semnificative pentru acest scop. În Programul ‘Europa Digitală’ avem mai mult de şapte miliarde de euro pentru a proteja economia digitală europeană, societatea şi democraţiile. Cercetarea în cybersecurity şi inovaţie va fi sprijinită în continuare prin Programul ‘Horizon Europe’. De asemenea, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România are alocate 25 de milioane de euro pentru noile scheme digitale în domeniul securităţii cibernetice”, a precizat reprezentantul Ministerului Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării.

Declarațiile sunt optimiste, dar stadiul actual e aici:

GRAFIC. Digitalizarea în România, „sub nivelul mării”: Țara noastră are cel mai redus ritm de creștere al indicelui DESI din ultimii șapte ani. Economiști: Convergența la nivelul european al digitalizării devine din ce în ce mai îndepărtată/ Doar o reformă fundamentală poate schimba perspectiva