Apple a devenit prima companie din lume care atinge o valoare bursieră de 3.000 de miliarde de dolari

Apple, Tim Cook Foto: Apple

Apple a devenit luni prima companie care a atins o valoare bursieră de 3.000 de miliarde de dolari, înainte de a încheia ziua puțin sub această valoare, deoarece investitorii pariază că producătorul de iPhone va continua să lanseze cele mai bine vândute produse în timp ce explorează noi piețe. precum mașinile automate și realitatea virtuală.

În prima zi de tranzacționare din 2022, acțiunile companiei din Silicon Valley au atins un record pe parcursul zilei de 182,88 de dolari, punând valoarea de piață a Apple cu puțin peste 3.000 de miliarde de dolari. Acțiunile au încheiat sesiunea în creștere cu 2,5% la 182,01 dolari, cu capitalizarea bursieră a Apple la 2.999 miliarde de dolari.

Cea mai valoroasă companie din lume a atins această etapă, pentru că investitorii continuă să parieze pe produsele sale, precum iPhone, MacBook și servicii precum Apple TV și Apple Music.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Apple a împărțit clubul select cu valoarea de piață de peste 2.000 de miliarde de dolari cu Microsoft, care valorează acum aproximativ 2.500 de miliarde de dolari. Alphabet, Amazon și Tesla au valori de piață de peste 1.000 de miliarde de dolari, iar Saudi Arabian Oil  este evaluată la aproximativ 1,9 trilioane de dolari, potrivit Refinitiv.

Acțiunile Apple au urcat cu aproximativ 5.800% de când co-fondatorul și fostul director executiv Steve Jobs a dezvăluit primul iPhone în ianuarie 2007, depășind cu mult câștigul S&P 500 de aproximativ 230% în aceeași perioadă.

Sub Tim Cook, care în 2011 a devenit director executiv după moartea lui Jobs, Apple și-a crescut drastic veniturile din servicii precum streaming video și muzică. Acest lucru a ajutat Apple să-și reducă dependența de iPhone la aproximativ 52% din veniturile totale în anul fiscal 2021 de la peste 60% în 2018, mulțumind astfel și investitorii îngrijorați că compania se bazează prea mult pe produsul său cel mai vândut.

Îmbrățișarea rapidă a tehnologiilor precum 5G, realitatea virtuală și inteligența artificială a sporit, de asemenea, atractivitatea Apple și ca și pe cea a altor companii Big Tech.

În China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, Apple a continuat să conducă pentru a doua lună consecutiv, învingând rivali precum Vivo și Xiaomi, au arătat date recente de la CounterPoint Research.

Având în vedere faptul că Tesla este acum cel mai valoros producător de automobile din lume, deoarece Wall Street pariază puternic pe mașinile electrice, mulți investitori se așteaptă ca Apple să-și lanseze propriul vehicul în următorii câțiva ani și, de altfel, s-a spus că Apple va face acest pas în 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: