Antreprenor cu valoare adăugată: Tapetul, un material vechi de secole, reinventat. Povestea House of VLAdiLA, brandul românesc de lux care îmbină arta și tehnologia

tapet Sursa foto: House of VLAdiLA

Mulți oameni din România privesc tapetul ca pe o tendință a trecutului, specifică sfârșitului secolului 19 și perioadei interbelice, însă acest material a cunoscut o revenire spectaculoasă în ultimele decenii. Una dintre afacerile românești de succes în acest domeniu este House of VLAdiLA, fondată de soții Oana și Dragoș Vlădilă.

Oana are un background în arhitectură, iar Dragoș vine cu know-how-ul antreprenorial. Cei doi au creat o afacere de familie și un brand care oferă produse de lux, personalizate, ce îmbină arta și tehnologia.

„Ideea a prins contur în anul 2018, iar scânteia a fost dorința fondatorilor de a transforma spațiile de locuit în opere de artă, folosind un design autentic, personalizat și… diferit. Ne-am dorit să le oferim oamenilor posibilitatea de a integra arta în viața lor de zi cu zi, aducând în casele lor creații ce îmbină armonios meșteșugul tradițional cu inovația tehnologică”, a declarat Evelyn Hauc, purtător de cuvânt al firmei, pentru Economedia.

Oana și Dragoș Vlădilă (Sursa foto: House of VLAdiLA)

Conform lui Hauc, afacerea se concentrează pe sustenabilitate și calitate, colaborând cu furnizori de materiale naturale, reciclabile și nontoxice. „În ceea ce privește procesul de producție, acesta se desfășoară în totalitate in-house. Echipa noastră talentată gestionează fiecare etapă, de la designul manual sau digital până la producția finală și montaj”, spune Evelyn.

Afacerea este profitabilă și se află într-o continuă expansiune. În 2023, House of VLAdiLA a înregistrat venituri de aproape 2 milioane de euro. „Această creștere constantă ne-a permis să ne orientăm deja către piețele internaționale, cu obiectivul de a promova designul românesc pe scena globală”, a adăugat Evelyn.

Clienții ajung să afle despre brand fie prin intermediul platformei online a acestuia, fie prin colaborările cu arhitecți și designeri. „În plus, un procent semnificativ vine din recomandările clienților existenți, deoarece am reușit să ne facem un renume în zona designului de lux din România”, menționează reprezentanta firmei.

Firma produce, de asemenea, textile și mobilier de lux. (Sursa foto: House of VLAdiLA)

Cel mai popular produs este tapetul personalizat, iar colecția de tapet cea mai vândută este Mas A Tierra, „cu un design vegetal bogat și luxuriant”.

Echipa firmei este formată din 30 de persoane.

Evelyn Hauc spune că produsele oferite de brand se remarcă prin alăturarea a două medii contrastante: „Desenul manual autentic – craftul, meșteșugul – și tehnologiile de imprimare de ultimă ultimă oră.” Fiecare piesă este personalizabilă, iar designul este „întotdeauna realizat cu focus maxim pe detalii, pentru că știm că acestea fac diferența.”

Provocările fac parte din orice parcurs antreprenorial, crede Hauc, care adaugă că pentru afacerea sa ele s-au transformat întotdeauna în oportunități de creștere. „De-a lungul timpului, am reușit să ne adaptăm rapid la schimbări și să inovăm.” În prezent, provocarea majoră a firmei este extinderea la nivel internațional.

Pe viitor, House of VLAdiLA vrea să lanseze noi colecții și să diversifice portofoliul de produse, care în prezent cuprinde tapet, textile și mobilier de lux.

„Ne propunem să rămânem la curent cu tendințele internaționale, dar să fim cei care le dictează”, a concluzionat Hauc.

Prin campania „Antreprenor cu valoare adăugată”, Economedia promovează ideile de afaceri care îi inspiră pe antreprenorii români să dezvolte și să vândă produse fabricate parțial sau total pe plan local, sub branduri proprii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: